Presedintele Asociatiei "Europa", Bogdan Draghici, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta pe platoul din fata statuii Leu, ca demiterea sa din functia de director general adjunct al Institutului National de Administratie (INA) s-a dato
Presedintele Asociatiei "Europa", Bogdan Draghici, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta pe platoul din fata statuii Leu, ca demiterea sa din functia de director general adjunct al Institutului National de Administratie (INA) s-a datorat pozitiei sale contrare infiintarii Institutului de Stiinte Administrative al Romaniei (ISAR) "Paul Negulescu". Draghici a precizat ca, dupa ce PSD a pierdut alegerile in 2004, INA, care era pana la acel moment un instrument destinat politizarii administratiei si deturnarii fondurilor publice, a pierdut din importanta. Prin urmare, sustine Draghici, un grup senatorial de interese a elaborat un proiect de lege prin care ISAR devenea principalul formator al personalului administrativ. ISAR, organizatie nonguvernamentala patronata de senatorul PSD Antonie Iorgovan, obtinea astfel calitatea de institutie cu rolul de perfectionare a pregatirii profesionale din administratia publica, un regim juridic identic cu cel al INA, dreptul de a acorda atestate de specializare in administratie publica europeana si de a instrui euro-functionari. Pe de alta parte, Draghici a mai spus ca Margareta Costea, soacra presedintelui PSD, a savarsit si alte abuzuri in afara de faptul ca si-a obtinut ilegal certificatul de revolutionar ranit, pe care le va face publice de indata ce le va proba. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.