Premierul italian Silvio Berlusconi s-a intalnit, duminica seara, la Soci, (statiune turistica aflata pe malul Marii Negre), cu presedintele Vladimir Putin, la resedinta prezidentiala de vara a liderului de la Kremlin, informeaza Reuters. Berlusconi,
Premierul italian Silvio Berlusconi s-a intalnit, duminica seara, la Soci, (statiune turistica aflata pe malul Marii Negre), cu presedintele Vladimir Putin, la resedinta prezidentiala de vara a liderului de la Kremlin, informeaza Reuters. Berlusconi, acompaniat de sotia sa, Veronica, a raspuns astfel invitatiei liderului de la Kremlin, cu care intretine legaturi foarte bune, presedintele rus vizitandu-l pe premierul italian, in vara lui 2003, la resedinta de vara a acestuia din insula Sardinia. Cei doi lideri au avut o prima runda a convorbirilor duminica seara, discutiile axandu-se pe intensificarea cooperarii economice dintre Rusia si Italia. Ieri, Putin si Berlusconi s-au felicitat reciproc pentru modul in care evolueaza relatiile ruso-italiene, in special cele economice. "In cursul primelor sase luni ale acestui an, schimburile noastre economice au crescut cu 55% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Este un record in relatiile Rusiei cu tarile industrializate dezvoltate", a afirmat, ieri, Putin. Cu aceasta ocazie, liderul de la Kremlin i-a cerut sefului guvernului de la Roma sa faciliteze grupului Gazprom majorarea investitiilor in Italia, in conditiile in care compania se pregateste sa se extinda pe piata gazelor naturale din Europa. Evocand initiativele comune in mai multe domenii, precum cel al telecomunicatiilor, al industriei aerospatiale sau cel legat de sistemele mobile de securitate, primul-ministru italian a subliniat ca relatiile de cooperare dintre Moscova si Roma trebuie sa se dezvolte "nu numai in sfera productiei, ci si in comercializarea produselor pe piata internationala", in special in sectorul inaltelor tehnologii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.