Afirmatiile facute de Adrian Severin in editorialul "Epopeea frustratilor", publicat in ziarul ZIUA, la inceputul lunii august, nu se constituie intr-o forma de discriminare, au decis, cu majoritate de voturi, membrii Consiliului Director al Consiliu
Afirmatiile facute de Adrian Severin in editorialul "Epopeea frustratilor", publicat in ziarul ZIUA, la inceputul lunii august, nu se constituie intr-o forma de discriminare, au decis, cu majoritate de voturi, membrii Consiliului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). In acest editorial, Severin considera ca strainii care vor puterea "stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc". El l-a comparat pe "tatarul" Basescu cu Bonaparte, Hitler si Stalin, care au condus alte popoare decat cele de nationalitatea lor. CNCD s-a autosesizat in acest caz, dupa ce a vazut reactiile din presa la aceste afirmatii, si a solicitat puncte de vedere de la presedintele Basescu, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani (UDTTM) si Adrian Severin. Presedintele a lasat problema la latitudinea CNCD. UDTTM s-a declarat jignita de articol, de atitudinea ostila etniei si de comparatiile cu Hitler si Stalin, dar nu se simte jignita de apartenenta lui Basescu la etnia tatara. Severin, in punctul sau de vedere, a aratat ca, in acest articol, si-a exprimat o opinie politica si ca beneficiaza de imunitate parlamentara, in fapt, discriminarea neputand ingradi libertatea de exprimare. "S-a decis ca afirmatiile facute in articol nu se constituie in forme de discriminare, fiind conforme cu Conventia Drepturilor Omului privind libertatea de exprimare", a declarat Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD, ieri, dupa sedinta de analiza a dosarului Severin. (L.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.