Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) a solicitat Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvotarii Rurale (MADPR) sa intervina direct in criza sectorului vitivinicol din Romania, prin acordarea unor despagubiri materiale producatorilor afec
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) a solicitat Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvotarii Rurale (MADPR) sa intervina direct in criza sectorului vitivinicol din Romania, prin acordarea unor despagubiri materiale producatorilor afectati de ploile si inundatiile din acest an.
Potrivit lui Ovidiu Gheorghe, directorul general PNVV, anul 2005 a reprezentat un an catastrofal pentru intreaga tara, atat din punct de vedere social, cat si economic. "Grindina, ploile extrem de abundente si furtunile au cauzat viticulturii pierderi la nivel national de peste 50% din potentialul culturii", a mai precizat Gheorghe.
Sprijinul cerut de PNVV se ridica la suma de 1.500.000 de lei vechi pe hectar cultivat cu vie nobila, acordati pentru o suprafata de 104.000 ha.
Anul acesta, la nivel national au fost afectati atat micii producatori care detin aproximativ 70% din suprafata cultivata, cat si producatorii importanti din zonele Murfatlar, Bucium, Uricani, Husi, Dealu Mare, Dragasani, Stefanesti. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.