Romanii sunt de acord cu schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase din fruntea Senatului si a Camerei Deputatilor, dar cred ca toata aceasta actiune este un act de razbunare politica al actualei Puteri. Aceste idei au fost desprinse ier
Romanii sunt de acord cu schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase din fruntea Senatului si a Camerei Deputatilor, dar cred ca toata aceasta actiune este un act de razbunare politica al actualei Puteri. Aceste idei au fost desprinse ieri, dintr-un sondaj de opinie efectuat de Grupul de Studii Sociale 2000 (GSS) in perioada 18-25 august 2005, la comanda Multimedia Political Communication. Sondajul a fost facut pe un esantion de 1082 de persoane de peste 18 ani, fiind reprezentativ la nivel national si avand o marja de eroare de 3%.
55%, impotriva sefului Senatului
Pentru schimbarea din functia de presedinte al Senatului a lui Nicolae Vacaroiu se pronunta 55,6% dintre cei chestionati, releva sondajul de opinie. Aproximativ 45% dintre subiecti spun ca inlocuirea lui Vacaroiu ar fi un lucru bun, in timp ce 36,6% apreciaza ca acest demers ar fi unul negativ. Un procent de 18% nu se poate pronunta pe marginea acestui subiect. Intrebati daca ei cred ca toata aceasta actiune de schimbare al presedintelui Senatului este de fapt un act de razbunare politica a actualei Puteri, romanii raspund afirmativ in proportie de 47,3%. Aproximativ 33,4% dintre subiecti resping o astfel de ipoteza, in timp ce 19,2% nu pot aprecia. Sondajul releva ca 54% dintre repondenti nu sunt de parere ca Vacaroiu blocheaza initiativele legislative ale Coalitiei, in timp ce 45,9% cred ca acesta o face.
Conducerea Camerei, acceptata de 47%
Inlocuirea lui Nastase din postul de presedinte al Camerei este dorita de 52,8% dintre subiecti, iar 47,2% nu se pronunta pentru schimbarea sa. In timp ce 41,5% apreciaza ca ar fi un lucru bun ca liderul PSD sa fie schimbat din functie, 38,2% sustin ca acest proces ar fi unul rau. Nu au putut apreca 20% dintre subiecti. Aproximativ 46,5% considera ca la mijloc este vorba despre o razbunare politica a actualei Puteri, in timp ce 34,7% spun ca nu este vorba despre asa ceva. Nici in cazul lui Nastase subiectii nu sunt de parere ca acesta blocheaza initiativele legislative ale Coalitiei. Daca 47,7% cred ca acesta pune piedici Puterii, 52,2% o resping o astfel de posibilitate. Romanii cred ca lucrurile ar ramane la fel daca cei doi presedinti ai Camerei si Senatului ar fi schimbati - 31,9%-, in timp ce 28,9% apreciaza ca lucrurile ar merge mai bine. Aproximativ 27% spun ca lucrurile ar merge mai rau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.