Iesenii isi pusesera mari sperante in meciul de aseara cu Dinamo, mai ales ca, in afara unei prime considerabil marite, mai aveau promisa din partea antrenorului Ionut Popa si o zi libera in plus. Pentru moldoveni partida a inceput cum nu se putea m
Iesenii isi pusesera mari sperante in meciul de aseara cu Dinamo, mai ales ca, in afara unei prime considerabil marite, mai aveau promisa din partea antrenorului Ionut Popa si o zi libera in plus. Pentru moldoveni partida a inceput cum nu se putea mai bine, acestia ratand o buna oportunitate de a inscrie in chiar primul minut de joc, cand fostul "caine" Bogdan Onut a trimis cu capul de putin pe langa poarta lui Gaev. Poate momentul psihologic al meciului avea sa se consume in intervalul unui singur minut, 20, cand mai intai bielorusul din poarta lui Dinamo izbuteste cu greu sa scoata sutul lui Balba, apoi cand Valeriu Bordeanu nimereste bara de la 20 de metri. Pana la finalul primei reprize, bucurestenii, desi reusesc oarecum sa echilibreze jocul, nu-si creeaza decat o ocazie mai de Doamne ajuta de gol, cand Zicu se complica in careul oaspetilor si este blocat de Branet. Dupa pauza, jocul, cel putin in prima sa parte, se complace intr-o mediocritate deja proverbiala pentru competitia noastra interna. Din nefericire pentru gazde, care parca ar fi meritat mai mult la finalul acestei intalniri, soarta meciului a fost decisa de doua gafe incredibile ale portarului Branet, titularizat in detrimentul internationalului de tineret Traian Marc, acesta scapand in poarta un sut nu foarte plasat al lui Florin Bratu (foto), iar apoi, cu doar sase minute inainte de final, provocand in mod inconstient un fault in propriul careu asupra lui Baltoi, lovitura de pedeapsa astfel rezultata fiind transformata de Grigorie. O victorie izbavitoare pentru dinamovisti, poate nemeritata dupa aspectul primei reprize, dar care provoaca mare ingrijorare in Stefan cel Mare in perspectiva apropiatei "duble" cu Everton, lucru de care presedintele Ioan Becali era mai mult decat constient dupa incheierea partidei.
POLITEHNICA IASI - DINAMO 0-2 (0-0)
Au marcat: FL. BRATU (68), GRIGORIE (84p).
Stadion: "Emil Alexandrescu"; spectatori: 12.000.
POLITEHNICA: Branet - Ad. Toma, Onut, Ad. Ilie, V. Bordeanu - Onofras, Gavatorta, Bogdanovici (66 M. Pacurar), Mitruc, Arhire (27 Miclea) - Balba (74 Vrajitoarea). Antrenor: I. Popa.
DINAMO: Gaev - L. Goian, Galamaz, Tamas, Pulhac - Fl. Petre (60 Baltoi), Plesan, Margaritescu (85 O. Chihaia), Grigorie - Fl. Bratu, Zicu (74 Vl. Munteanu). Antrenor: I. Andone.
Cartonase galbene: Gavatorta, V. Bordeanu / Margaritescu, Plesan, Galamaz.
Au arbitrat: M. Salomir - O. Sovre, A. Onita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.