Sansele de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana au crescut anul acesta fata de anul precedent, a afirmat, ieri, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Cluj-Napoca, relatea
Sansele de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana au crescut anul acesta fata de anul precedent, a afirmat, ieri, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Cluj-Napoca, relateaza Mediafax. "Tratatul de aderare nu era semnat anul trecut, iar negocierile nu erau finalizate in noiembrie 2004. Acum avem un tratat semnat care prevede aderarea," a explicat oficialul european. Totodata, acesta a apreciat ca, spre deosebire de anul trecut, "s-a schimbat ceva" in tara noastra, referindu-se, in mod deosebit, la schimbarea sefului PNA si la noul pachet de reforma a Justitiei. "Este evident ca s-a schimbat ceva. Domnul Morar (Daniel Morar, noul sef al PNA -n.red.) trebuie sa dovedeasca cum va putea sa progreseze. Insa nu este doar sarcina PNA de a lupta impotriva coruptiei, ci este nevoie si de o vointa adevarata in servicii si la nivelul procurorilor," a precizat Scheele. "Nici Roma nu a fost construita peste noapte, dar vrem sa vedem progrese," a mai spus oficialul european. Pe de alta parte, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti a semnalat ca Romania nu va fi pregatita de aderare pana la 30 septembrie, anul acesta, data limita pentru pregatirea raportului de tara, subliniind necesitatea indeplinirii conditiilor de aderare pana la finele anului viitor. "Au fost elemente pozitive fata de anul trecut, dar mai sunt inca probleme. Sarcina noastra este ca prin raportul de monitorizare sa facem o previziune daca Romania va fi sau nu pregatita pana la sfarsitul lui 2006. Nimeni nu se poate opune aderarii daca Romania isi va indeplini obligatiile," a conchis Scheele. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.