Militarii din Batalionul 2 "Calugareni" au raportat, ieri, "Misiunea indeplinita", dupa ce au participat sase luni in Irak la operatiunea "Antica Babilonia". Drapelul de lupta al unitatii a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militara in Grad de Cavale
Militarii din Batalionul 2 "Calugareni" au raportat, ieri, "Misiunea indeplinita", dupa ce au participat sase luni in Irak la operatiunea "Antica Babilonia". Drapelul de lupta al unitatii a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militara in Grad de Cavaler" cu insemne de razboi, iar comandantul batalionului, maiorul Daniel Petrescu, a fost avansat locotenent colonel prin ordin al ministrului Apararii, Teodor Atanasiu.
Militarii Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" au indeplinit in perioada februarie-august 2005 peste 1300 de misiuni (patrulari pe principalele cai de comunicatie, protectia elementelor de infrastructura - conducte petroliere, linii de inalta tensiune, precum si misiuni de cooperare civili-militari), fara a fi implicati in incidente. In acelasi timp, instructori din cadrul Batalionului au pregatit, in cadrul a trei cursuri, aproximativ 400 de militari ai armatei irakiene.
Din fondurile asigurate de forta multinationala, militarii bucuresteni au finalizat 17 proiecte in valoare totala de aproximativ 1,6 milioane dolari SUA, constand in construirea sau modernizarea unor statii de epurare si filtrare a apei, sisteme de canalizare, retele de apa potabila, precum si reabilitarea unor drumuri in zone mlastinoase. (D.D.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.