Aceasta comanda inedita va deveni obisnuinta in comuna Horea din Apuseni dupa ce autoritatile locale au aprobat infiintarea primului Serviciu Public de hipo-taxi motesc din Romania. Autoritatile locale din Horea, in frunte cu primarul Corneliu Ol

Aceasta comanda inedita va deveni obisnuinta in comuna Horea din Apuseni dupa ce autoritatile locale au aprobat infiintarea primului Serviciu Public de hipo-taxi motesc din Romania.

Autoritatile locale din Horea, in frunte cu primarul Corneliu Olar, sustin ca implementarea taxiurilor cu tractiune animala va conduce la majorarea veniturilor motilor, la cresterea bugetului comunei, precum si la dezvoltarea turismului rural din zona. Taxi bun pentru orice destinatie si la indemana oricui, hipo-taxiul motesc de la Horea a fost inaugurat in aceste zile, o data cu desfasurarea editiei a X-a a traditionalei sarbatori ""Ziua lemnarilor"" din Muntii Apuseni.
CUM COMANZI. Ineditul taxi de la Horea se solicita la fel ca in oras. Pui mana pe un telefon, anunti adresa, iar caruta vine in cateva minute unde este chemata. Telefonul de hipo-taxi este deservit de un angajat al Primariei Horea si functioneaza nonstop. Pentru inceput, autoritatile au pus la dispozitia localnicilor, turistilor si tuturor celor care prefera o plimbare in aer liber doua taxiuri-carute, acoperite cu arneu (coviltir traditional motesc) si cu tesaturi specifice zonei. Hipo-taxiurile sunt trase de cate doi cai semigrei, frumosi si rezistenti, fiind prevazute cu cate opt locuri fiecare.
AVANTAJE. Acest vehicul te duce oriunde vrei, sta dupa tine cat vrei, nu polueaza si nu taxeaza pentru stationare. Daca vrei sa ajungi in varful muntelui, nici o problema, ajungi cu siguranta, chiar daca drumurile sunt proaste si traseul accidentat. Turistii care ajung in zona pot astfel sa-si incuie linistiti masinile si sa sara in carutele-taxi, care-i duc la preturi modice (de doar 5.000 lei/km) in locuri unde autoturismele nu pot sa ajunga. Cu hipo-taxi poti sa urci in 20 de minute pe Varful Fericetului, unde este casa martirului Horea, la Parcul Indragostitilor de pe Dambul lui Gaf, precum si in satul Petreasa, situat la 1.642 metri - asezarea cu cea mai mare altitudine locuita permanent din tara.

DOTARI. Taxi-carutele au si lazi frigorifice


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.