Politistii bucuresteni sunt in alerta maxima pentru capturarea unui infractor inarmat care jefuieste casele de schimb valutar.
Ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale au fost pusi pe jar de un hot versat care ataca firmele unde se s
Politistii bucuresteni sunt in alerta maxima pentru capturarea unui infractor inarmat care jefuieste casele de schimb valutar.
Ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale au fost pusi pe jar de un hot versat care ataca firmele unde se schimba valuta. Potrivit anchetatorilor, barbatul, care poarta ochelari negri de soare si o sapca, le-a speriat pe casierele mai multor case de schimb.
In urma reclamatiilor facute, politistii au reusit sa-l descopere pe infractor, imortalizat pe banda uneia dintre camerele de supraveghere, aflate in incinta societatii. Exact, ca-n filmele americane, tanarul, intra cu tupeu in firma, indreapta pistolul catre angajata si cere toti banii, dupa care se face nevazut. Probabil, infractorul le-a amenintat pe casiere, atata vreme cat nici una dintre ele nu a incercat sa declanseze butonul de alarma.
Politistii nu dau prea multe amanunte despre acest caz, insa, surse autorizate, ne-au confirmat ca hotul este una si aceeasi persoana cu suspectul care a jefuit "Romania Exchange" de pe Calea Victoriei, la 5 august a.c. Atunci, la mai putin de 24 de ore de la comiterea faptei, politistii bucuresteni au intocmit portretul robot al autorului.
Asemanarile dintre imaginile prezentate, ieri, de Politie si portretul robot indica o asemanare izbitoare. Portretul infatiseaza un barbat tanar, cu fata aproape rotunda si cu gatul gros, cu ochelari negri de soare si cu o sapca pe cap. Potrivit Politiei Capitalei, suspectul este cautat pentru talharie, suma disparuta de la casa de schimb in urma jafului fiind de 19.000 de lei noi (190 de milioane de lei vechi). Anchetatorii ne-au precizat ca Sectia 1 a fost sesizata, la 5 august a.c., in jurul orei 15.45 de catre dispeceratul unei firme de paza si protectie cu privire la o talharie ce a avut loc la sediul "Romania Exchange", din Calea Victoriei nr. 95-97.
Oamenii legii spun ca in incinta firmei a patruns un barbat care a amenintat-o pe casiera cu o arma si i-a cerut toti banii pe care ii are in casa de valori.
Femeia i-a dat agresorului aproximativ 19.000 de lei si a declansat, in acelasi timp, butonul de panica al sistemului de alarmare antiefractie. Dupa ce a luat banii, barbatul a parasit zona fara a exercita vreun fel de violente asupra victimei. Ieri, politistii au facut un apel la cei care l-ar putea recunoaste pe tanarul din imagine, rugandu-i sa anunte Serviciul Dispecerat din cadrul Politiei Capitalei, apeland numarul de urgenta 112 sau sa sune la 311.20.21, interior 22685.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.