Un milion de euro a castigat o retea de traficanti din prestatiile a 56 de fete pe care le-au obligat sa se prostitueze la Malaga, Almeira, Bilbao, Madrid, Barcelona si Burgos.
Opt luni de cercetari le-au trebuit politistilor de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Arges pentru anihilarea filierei din care faceau parte 31 de persoane. Informatiile stranse de oamenii legii au confirmat existenta unei retele bine organizate, care, sub promisiunea asigurarii unor locuri de munca in diferite domenii, in perioada 2002-2004, a recrutat mai multe tinere, obligandu-le sa se prostitueze. Printre victime au fost identificate si cateva minore, multe dintre tinere fiind recrutate din Arges, Brasov, Constanta, din zona Moldovei si chiar din Republica Moldova. Fetele au fost duse in Spania, in special la Malaga, Almeria, Bilbao, Madrid, Barcelona si Burgos, unde, dupa ce erau amenintate si batute, erau fortate sa intretina relatii sexuale contra cost.
Membrii bandei locuiesc in localitate argeseana Campulung, iar anchetatorii spun ca aproape toti sunt rude, clanul reusind sa se imbogateasca rapid in urma acestei afaceri. Masini de lux, bijuterii, acte de proprietate ale unor imobile, formulare bancare ce atesta trimiterea in tara a unor importante sume in euro, bani obtinuti din traficul ilegal de persoane si alte documente ce probeaza activitatea infractionala, toate acestea au fost ridicate de politisti in timpul mai multor descinderi la Campulung. Fiecare membru al gruparii avea un rol bine stabilit, de la recrutare, procurarea documentelor de calatorie, transport, cazare, supravegherea victimelor si pana la colectarea banilor. De la inceputul anului si pana in prezent au fost identificati 31 de suspecti, 5 dintre acestia fiind arestati preventiv. Restul sunt fie dati in urmarire generala si internationala, fie sunt cercetati in stare de libertate.
Pentru solutionarea dosarului, politistii romani au colaborat indeaproape cu autoritatile spaniole. De asemenea, s-a procedat la supravegherea si interceptarea convorbirilor telefonice ale traficantilor, precum si la infiltrarea in banda a unor ofiteri sub acoperire. Toate persoanele implicate in acest caz sunt cercetate de procurori pentru trafic de persoane si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani, precum si interzicerea unor drepturi.