"Atitudinea manifestata de reprezentantii Asociatiei Spitalelor din Romania si cei ai Consiliului Rectorilor din Universitatile de Medicina fata de proiectul de completare si modificare a Legii spitalelor denota faptul ca acest proiect pune degetul p
"Atitudinea manifestata de reprezentantii Asociatiei Spitalelor din Romania si cei ai Consiliului Rectorilor din Universitatile de Medicina fata de proiectul de completare si modificare a Legii spitalelor denota faptul ca acest proiect pune degetul pe rana, atingand in cel mai inalt grad interesele unui grup de persoane care se vede confruntat cu perspectiva de a fi obligat sa opteze intre mai multe functii care, cumulate, genereaza una din cele mai importante stavile in incercarea de a introducere o coerenta economica in functionarea sistemului sanitar'', considera deputatul PNL, Sorin Paveliu.
In opinia sa, reactiile negative venite din partea acestor organizatii l-ar fi determinat pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa dispuna ''retragerea proiectului legislativ de pe site-ul Ministerului Sanatatii''.
''Cei denumiti in mod jurnalistic mandarinii lumii medicale s-au focalizat acum pe subiectul pierderii privilegiului de a avea dreptul sa efectueze, cu profesionalism, din bani publici, o munca de 7 ore de medic, o norma intreaga de cadru didactic, precum si de a semna decizii privind cheltuielile. Nu dorim ca pacientii sa fie operati de medici care in timpul actului chirurgical sa se afle sub stresul presupus de multiplele decizii administrative cu care se confrunta un spital. Nu este de datoria noastra a urmari tentatiile reprezentate de faptul ca exista directori care semneaza, zilnic, in medie, ordine de plata de 100.000 de euro intr-un singur spital.
Preocuparea noastra este ca acesti oameni sa se gandeasca de zece ori inainte de a lua decizii financiare. Nu dorim sa indepartam nici unul dintre directorii actuali. Le solicitam doar sa opteze pentru efectuarea in deplina stare de normalitate a activitatii de conducator de spital", a adaugat Sorin Paveliu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.