Astazi, vineri 26 august, la orele 13.00, la Muzeul de Arta din Brasov (B-dul Eroilor, nr. 21), se deschide expozitia retrospectiva "Teodor Rusu - 70". Unul dintre cei mai valorosi artisti romani ai ultimelor decenii, reprezentant al asa-numitei "sco
Astazi, vineri 26 august, la orele 13.00, la Muzeul de Arta din Brasov (B-dul Eroilor, nr. 21), se deschide expozitia retrospectiva "Teodor Rusu - 70". Unul dintre cei mai valorosi artisti romani ai ultimelor decenii, reprezentant al asa-numitei "scoli de la Poiana Marului", alaturi de Horia Bernea sau Ion Dumitriu (si ramas acolo, in preajma Poienii, la Zarnesti, unde a trait si a pictat - dar expunand in multe locuri, in tara si in strainatate), Teodor Rusu a plecat dintre noi la inceputul acestui an. Ar fi implinit in acest sfarsit de august sapte decenii de viata. Retrospectiva care sa marcheze cifra rotunda o planuise el insusi. O organizeaza acum familia, implinindu-i dorinta: o ampla expozitie recapitulativa, bilant bogat al picturii sale, de la inceputuri si pana azi. Pentru critica de arta, care nu l-a "rasfatat" - un bun prilej de a "recupera" si de a consacra imaginea unui pictor de mari rafinamente, singurul ramas pana la capat fidel universului rural, simbolic, mitic al Poenii Marului... (I.B.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.