26 August 2005de Cristina Popescu

Lectura de un minut

Cercetatorii sud-coreeni au anuntat, ieri, ca au clonat porci modificati genetic pentru a produce o proteina utila in combaterea cancerului.
Profesorul Park Chang-Sik de la Universitatea Nationala Chungnam a precizat ca impreuna cu echipa sa a
Cercetatorii sud-coreeni au anuntat, ieri, ca au clonat porci modificati genetic pentru a produce o proteina utila in combaterea cancerului.
Profesorul Park Chang-Sik de la Universitatea Nationala Chungnam a precizat ca impreuna cu echipa sa a clonat patru porci femele, modificati genetic pentru
ca laptele pe care il produc sa contina citokine granulocite-macrofage (GM-CSF), care stimuleaza producerea de globule albe. Substanta este prescrisa pacientilor cu leucemie si anemie, sau al caror numar de globule albe s-a diminuat din cauza unui tratament impotriva cancerului.
Pretul ei este, insa, extrem de ridicat, ajungand pana la 600.000 de dolari pe gram din cauza raritatii ei. "Am clonat porci care peste aproximativ un an vor da lapte ce contine un nivel ridicat de GM-CSF", a spus profesorul Park. Porcii clonati dupa metoda cu care a fost creata oaia Dolly, primul animal clonat vreodata, sunt capabili sa se reproduca, au precizat cercetatorii, iar descendentii lor vor produce, de asemenea, lapte bogat in GM-CSF

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.