Politia financiara a confiscat, miercuri, documente ale Bancii Popolare Italiana, cu numai o zi inainte de reuniunea Consiliului de conducere care urmeaza sa discute strategia referitoare la incercarea de preluare a bancii Antonveneta, transmite Medi
Politia financiara a confiscat, miercuri, documente ale Bancii Popolare Italiana, cu numai o zi inainte de reuniunea Consiliului de conducere care urmeaza sa discute strategia referitoare la incercarea de preluare a bancii Antonveneta, transmite Mediafax. Potrivit unor surse judiciare, Politia a confiscat documente de la sediul central al Pop Italiana din Lodi, in cadrul investigatiei privind comiterea unor delicte financiare legate de eforturile de preluare a Bancii Antonveneta, pentru care concureaza si grupul olandez ABN Amro. Cele doua oferte depuse de Pop Italiana pentru Antonveneta au fost inghetate datorita lipsei de garantii, presedintele bancii a fost suspendat din functie iar participatia de aproape 30 la suta detinuta la Antonveneta a fost pusa sub sechestru, existand chiar posibilitatea vanzarii sale. Magistratii suspecteaza ca au avut loc nereguli in privinta participatiilor minoritare detinute de Pop Italiana care au ajutat banca sa imprumute circa un miliard de euro, potrivit surselor judiciare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.