Presedintele Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA)
Varsta: 27 de ani Absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala a Universitatii Bucuresti 1999: un grup de studenti ai Facultatii de Inginerie Aerospatiala, condu
Presedintele Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA)
Varsta: 27 de ani Absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala a Universitatii Bucuresti 1999: un grup de studenti ai Facultatii de Inginerie Aerospatiala, condus de Dumitru Popescu, infiinteaza ARCA Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) prezinta astazi publicului si presei, pentru prima oara, vehiculul suborbital Orizont cu care Romania va participa la Cupa X Prize din New Mexico. Evenimentul va avea loc in Piata Constitutiei, la ora 20:30. Constructia vehiculului a inceput in anul 2004, Orizont fiind proiectat astfel incat sa indeplineasca cerintele competitiei: o racheta suborbitala, pilotabila, cu trei locuri, recuperabila si refolosibila. Concursul este un eveniment anual organizat de fundatia americana X Prize in scopul crearii unei noi generatii de vehicule suborbitale pilotate, necesare dezvoltarii ulterioare a turismului spatial. Pentru reprezentarea Romaniei in cea mai ambitioasa competitie adresata sectorului privat in astronautica, Jurnalul National il declara pe Dumitru Popescu, conducatorul echipei ARCA, ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.