Un oficiu postal din Los Angeles a fost rebotezat, miercuri, in amintirea legendarului muzician american Ray Charles, in cadrul unei ceremonii la care au asistat zeci de admiratori ai acestuia, transmite Mediafax. Situat in apropierea studioului de i
Un oficiu postal din Los Angeles a fost rebotezat, miercuri, in amintirea legendarului muzician american Ray Charles, in cadrul unei ceremonii la care au asistat zeci de admiratori ai acestuia, transmite Mediafax. Situat in apropierea studioului de inregistrari al lui Charles, oficiul postal a fost rebotezat oficial, miercuri, dupa ce presedintele Bush a semnat pe 12 iulie, o propunere de lege care autoriza aceasta actiune omagiala. "Ray Charles a fost un urias printre uriasi", a declarat o democrata din Los Angeles, Diane Watson, aflata la originea initiativei. "Sper ca oficiul postal Ray Charles nu va fi decat primul din numeroasele omagii postume aduse acestei mari valori americane", a adaugat ea. "In ciuda imensului sau succes artistic si financiar, Ray Charles era un om modest", a declarat Joe Adams, care i-a fost impresar timp de 45 de ani. "Era un om din popor si acesta este deci un omagiu formidabil. Iubea Statele Unite si este drept ca tara sa-l recunoasca ca pe o valoare nationala", a declarat acesta intr-un comunicat. Zeci de fani au asistat la ceremonia de miercuri dupa-amiaza dintr-un cartier situat la cativa kilometri de centrul orasului Los Angeles. Oficiul postal are de acum pe fatada inscriptia "Posta Statelor Unite, Oficiul Ray Charles". Muzicianul, care ar fi implinit 75 de ani pe 23 septembrie, s-a stins din viata in iunie 2004 din cauza unei afectiuni a ficatului, dupa ce a finalizat ultimul sau album in studio, "Genius Loves Company", care a obtinut premiul Grammy pentru cel mai bun album in februarie.
Un muzeu consacrat carierei lui Ray Charles va fi deschis in 2007, in cladirea studioului sau de inregistrari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.