Remarcat pe durata mandatului sau mai degraba prin taierea panglicilor si cuvintele de inaugurare la nenumarate conferinte si seminarii IT, ministrul Zsolt Nagy pare ca are, totusi, de gand sa mai demareze si cateva activitati specifice Ministerului
Remarcat pe durata mandatului sau mai degraba prin taierea panglicilor si cuvintele de inaugurare la nenumarate conferinte si seminarii IT, ministrul Zsolt Nagy pare ca are, totusi, de gand sa mai demareze si cateva activitati specifice Ministerului Comunicatiilor.
Astfel, MCTI a lansat, luni, licitatia pentru atribuirea contractului de realizare a proiectului "Ghiseu virtual de plati", un serviciu destinat populatiei pentru plata taxelor, impozitelor si amenzilor.
Potrivit institutiei, achizitia vizeaza o solutie informatica pentru facilitarea platii on-line, prin intermediul cardului bancar, a debitelor catre bugetul de stat si bugetele locale. Ofertantii trebuie sa depuna oferta pentru intreaga gama de servicii si produse solicitate: servicii de editare a produselor software, servicii de consultanta si furnizare de software, calculatoare si alte echipamente informatice si servicii de retea pentru comunicatii de date.
Pe de alta parte, acelasi minister va elibera licente, pentru o perioada de maximum sase luni, de utilizare a tehnologiei Personal Handyphone System (PHS), un standard de telecomunicatii pe distante scurte pentru transmisii de voce, fax si semnale modem prin legaturi radio de mare viteza, potrivit unui proiect de ordin al institutiei. PHS este un sistem bazat pe o tehnologie care foloseste microcelule ce acopera o arie de 100 pana la 500 metri in diametru. Ordinul stabileste conditiile de introducere cu caracter experimental a tehnologiei, iar aria geografica pentru care se vor putea elibera licente experimentale va fi stabilita de reprezentantii MCTI si cei ai Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.