Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos sustine ca la nivel judetean Coalitia guvernamentala nu functioneaza. Pana acum, colaborarea intre filialele Uniunii, ale PD, PNL si PC s-a rezumat la schimbarea sefilor, directorilor adjuncti si a portarilor l
Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos sustine ca la nivel judetean Coalitia guvernamentala nu functioneaza. Pana acum, colaborarea intre filialele Uniunii, ale PD, PNL si PC s-a rezumat la schimbarea sefilor, directorilor adjuncti si a portarilor la institutiile descentralizate, a declarat ieri Albert Almos, citat de Mediafax. Nemultumirea liderul UDMR este legata de faptul ca Alianta nu ii sprijina in proiectul de dezvoltare a infrastructurii locale. "Acum o luna, am solicitat de la partenerii nostri de coalitie sa se pregateasca pentru intocmirea unei strategii de dezvoltare si sa faca tot posibilul pentru atragerea fondurilor, dar nu s-a intamplat nimic. Nu reusim sa aducem nici macar cele 20 miliarde lei vechi necesare pentru reabilitarea centurii din Sfantu Gheorghe, care leaga intrarea dinspre Brasov cu iesirea spre Miercurea Ciuc. Nu exista nici o strategie", a declarat, ieri, Albert Almos. In urma cu cateva saptamani, vicepremierul se declara nemultumit de investitiile facute in Covasna si promitea localnicilor ca acum, cand se afla la guvernare, va acorda mai multa atentie acestei zone.
Presedintele UDMR Covasna nu este de acord nici cu ritmul in care este facuta schimbarea directorilor institutiilor publice descentralizate. "Eu sustin in continuare ca acesti sefi ori sa fie numiti pe criterii politice pe o perioada de patru ani, ori sa fie numiti in urma unui concurs, si atunci locul lor de munca nu va fi influentat de schimbarile politice. Altfel, in fiecare patru ani suntem martorii unui circ", a mai spus Albert Almos. Semnarea protocolului judetean de colaborare intre cele patru formatiuni a avut loc in luna martie, dupa numeroase discutii privind modul de impartire a posturilor de conducere din cele 34 de servicii publice descentralizate din judet. UDMR cerea conducerea 80 - 87 la suta dintre institutii, in timp ce Alianta PNL-PD si PUR erau dispusi sa cedeze cel mult 50 de procente pe considerentul ca UDMR detine si Prefectura Covasna.
In cele din urma, s-a convenit ca 60 la suta dintre institutii sa fie conduse de oameni nominalizati de UDMR si restul de 40 la suta de PNL, PD, PUR. Tot atunci, partile s-au inteles ca in scurt timp sa intocmeasca in comun o strategie de dezvoltare a judetului Covasna, sa faca lobby comun pentru atragerea unor fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii locale, insa intelegerea a ramas doar la nivel de discutii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.