Lansarea in Romania a cartii dedicate regelui rock Jimmi Hendrix si a CD-ului tribut coincide cu aparitia pe piata britanica a DVD-ului ""Live at Woodstock"". Din pasiunea pentru muzica si din dorinta palpabila de a trezi o constiinta probabil

Lansarea in Romania a cartii dedicate regelui rock Jimmi Hendrix si a CD-ului tribut coincide cu aparitia pe piata
britanica a DVD-ului ""Live at Woodstock"".

Din pasiunea pentru muzica si din dorinta palpabila de a trezi o constiinta probabil ""inghetata"" asupra fenomenului rock in general si a fenomenului Hendrix in particular, Radu Lupascu se face ""vinovat"" de indrumarea tinerei generatii ""Pe urmele lui Hendrix"". Lansarea cartii prilejuieste totodata si comemorarea a 35 de ani de la moartea lui Jimmi Hendrix, eveniment ce va avea loc in Clubul Backstage. Fan-cluburi, reviste, carti si albume foto, simpozioane, CD-uri tribut, concerte in memoriam, totul despre Hendrix si muzica sa, este scris, rescris, povestit, adulat, cantat, interpretat, adaugat, cercetat, aprofundat si pastrat cu mare grija in arhivele sufletului.
REINCARNARE. Esenta acestuia, simbolul creatiei sale si marea sa pasiune sunt rezervorul care umple paginile acestei carti, respectiv minutele unui CD ce se doreste a fi o multumire tarzie, dar sincera. In plus, veti afla despre multe albume magnifice, despre o lume muzicala ancorata in maretia si suferinta unui geniu. ""Starile din vis"", cautarile pasionale, irepetabila salbaticie, staruinta in autodepasire, magma sufleteasca revarsata la infinit - toate aceste trairi hendrixiene creioneaza o lucrare unica, nepieritoare, care nu trebuie sa lipseasca din rafturile melomanilor. ""O carte despre chitaristi, adresata tinerei generatii de astazi (ce nu trebuie sa mai aiba si grija asta), o carte destinata rafturilor goale din bibliotecile nationale, in fine, o scriitura despre existenta si mai ales rezistenta. Despre spiritul maestrului, despre fantoma ce bantuie lumea in cautarea unui trup spre reincarnare, despre geniu si desfrau, despre soare si luna, despre noi, ei, mai putin ele, despre tot ceea ce a urmat, dupa o poarta deschisa"" - este argumentul autorului. Ioan Big, Nelu Stratone, Alin Ludu Dumbrava, Gabriel Petric sunt doar cativa din ""invitatii"" ale caror reflectii lumineaza pana si cele mai obscure (pre)judecati muzicale.
LA PACHET. O data cu magnifica opera romaneasca se va lansa si un disc sub patronajul label-ului Zaka Music. CD-ul, primul tribut romanesc adresat vreunui artist strain, intitulat sugestiv ""Romanian Tribute To Hendrix"", va iesi pe piata in aceeasi zi in care s-a stins din viata legenda rock Jimmi Hendrix. Mai exact, evenimentul va avea loc la data de 17 septembrie, in Clubul Backstage, unde sunt asteptati toti cei pentru care muzica adevarata mai inseamna inca ceva.
""ROOM FULL OF MIRRORS"". O alta opera dedicata lui Jimmi Hendrix a fost scoasa pe piata americana la 3 august. Cartea, intitulata ""Room full of mirrors"", a comemorat 35 de ani de la moartea marelui artist si dezvaluie adevaruri inca necunoscute despre viata complexa a unui geniu. Autorul, Charles R. Cross, a avut nevoie de aproape patru ani pentru a strange suficiente date cu care sa surprinda publicul. Hendrix a redefinit muzica de chitara de-a lungul anilor, ramanand mereu viu in amintirea fanilor prin show-uri ca cel de la Woodstock din 1969, ""The Star-Spangled Banner"". Hendrix a fost renumit si pentru ca a reusit sa atraga publicul ""alb"". Dupa Woodstock, prietenii sai au incercat sa-i aranjeze un concert in Harlem, unde a fost ""tachinat"" pentru ca Jimmi se droga cu LSD, un drog considerat al albilor.
COLECTII. Fender Stratocaster, chitara mult indragita a lui Jimmi Hendrix, a fost vanduta cu 100.000 de lire sterline. Totodata, o poezie scrisa de Hendrix la doua saptamani de la aparitia sa la Festivalul Monterey a fost vanduta cu 10.000 de lire sterline, in timp ce primul single al artistului, ""Hey Joe"", s-a vandut cu 2.000 de lire sterline. Vasta arhiva de instrumente, albume cu autograf si postere au ajuns pe mana unui fan inrait al artistului care a devenit ulterior bun prieten cu acesta. Licitatia, care s-a desfasurat in incinta cafenelei londoneze Hard Rock, a fost catalogata drept una dintre cele mai memorabile licitatii puse vreodata sub ciocan. Majoritatea obiectelor au fost colectionate de un fan pe nume Bob Terry, care a inceput sa le achizitioneze la varsta de 17 ani si care ulterior le-a vandut unui alt colectionar impatimit.

INTIMITATI DIN SPATELE SCENEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.