Fondul GED Eastern Fund II, administrat de fondul privat de investitii GED Capital Development si compania spaniola Prosegur, au achizitionat 51% din actiunile companiei romanesti de paza si protectie Dragon Star Guard, pentru care au platit sapte mi
Fondul GED Eastern Fund II, administrat de fondul privat de investitii GED Capital Development si compania spaniola Prosegur, au achizitionat 51% din actiunile companiei romanesti de paza si protectie Dragon Star Guard, pentru care au platit sapte milioane de euro, se arata intr-un comunicat al GED.
Preluarea companiei Dragon Star Guard se va desfasura in etape, prin achizitie directa de actiuni si prin majorare de capital.
Ca urmare a achizitiei, holdingul format de cele doua companii in proportii egale vizeaza extinderea activitatii Dragon Star Guard in toata tara si a gamei de servicii oferite.
"Am luat decizia de a investi intr-o companie de paza si protectie in urma unei analize foarte amanuntite a acestui segment. Consideram ca este o piata cu un mare potential de crestere care va aduce un nivel de rentabilitate bun", a declarat Robert Luke, managing director al GED Capital Development. Dragon Star Guard este una dintre cele mai importante companii de paza si protectie din Romania. Compania activeaza in domeniul pazei, monitorizarii si interventiei rapide, transportului de numerar, design si instalare de sisteme de alarma. Dragon Star Guard are 3.700 de angajati si este prezenta in 186 de localitati prin intermediul celor 63 de puncte de lucru. In prezent, Dragon Star Guard are peste 5.000 de contracte in portofoliul sau.
GED Eastern Fund II a fost lansat anul acesta pe piata, cu o valoare initiala de peste 51 de milioane de euro, reprezentantii companiei estimand ca acesta va atinge 100 de milioane de euro in 2006. Fondul vizeaza proiecte ale companiilor mici si medii din Romania, Bulgaria si tarile vecine acestora. GED Capital Development este parte a GED Group, un administrator independent de fonduri de investitii care opereaza in Peninsula Iberica si Europa de Sud-Est. Printre actionarii si sponsorii grupului se numara Uniunea Europeana si institutiile financiare internationale Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, CDC Enterprise, BA-CA Austria, Caja Madrid si AXIS ICO.
GED Capital Development a fost infiintata in anul 1996 si administreaza doua fonduri de investitii in Europa de Sud-Est - GED Eastern Fund I/Fondul Roman Post-Privatizare (FRPP) si GED Eastern Fund II. In Romania, GED Eastern Fund I/FRPP a investit deja in 12 companii locale care activeaza in diverse industrii, precum imobiliar (Iride), telecomunicatii (PC Net), produse farmaceutice (Sicomed), industria usoara (Adesgo), electrocasnice (Arctic), hoteluri (Continental Hotels).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.