De la ora 20.30, PRO TV difuzeaza filmul "Dincolo de aparente" in regia lui Robert Zemeckis. Din distributie fac parte Harrison Ford, Michelle Pfeiffer, Diana Scarwid, Joe Morton, James Remar, Miranda Otto, Katharine Towne si Wendy Crewson.
A t
De la ora 20.30, PRO TV difuzeaza filmul "Dincolo de aparente" in regia lui Robert Zemeckis. Din distributie fac parte Harrison Ford, Michelle Pfeiffer, Diana Scarwid, Joe Morton, James Remar, Miranda Otto, Katharine Towne si Wendy Crewson.
A trecut un an de cand Norman Spencer (Harrison Ford) a tradat-o pe sotia sa Claire (Michelle Pfeiffer). Dar cum ea este cam "uituca", mariajul lor si-a revenit perfect pana cand Claire incepe sa auda voci misterioase si sa aiba vedenii cu o femeie tanara care se plimba prin casa. El incearca sa-i alunge temerile punandu-le doar pe seama unor iluzii. Pentru Claire presupunerile devin evidente si nu par sa se risipeasca cu una cu doua.
De la ora 22.00, ProCinema difuzeaza filmul "Fargo" in regia lui Joel Coen. Din distributie fac parte Frances McDormand, Steve Buscemi, William H. Macy, Peter Stormare, Harve Presnell, John Carroll Lynch si Kristin Rudrud.
Aceasta bijuterie cinematografica marca fratii Coen a fost unul dintre primele trei filme ale anului 1996 alaturi de "Trainspotting" si "Scandalul Larry Flint", fiind recompensat cu doua statuete pentru scenariu (Ethan si Joel Coen) si interpretare feminina intr-un rol principal (Frances McDormand). Inspirat dintr-un caz real petrecut in Minnesota anului 1987, filmul fictionalizeaza cu mult umor negru si naturalism coenian o intriga inedita. Un individ (William H. Macy) angajeaza doi raufacatori (Steve Buscemi si Peter Stormare) ca sa-i rapeasca nevasta pentru a pune mana pe recompensa platita de socru. Numai ca planificata escrocherie se transforma intr-un lant de crime, pe care le va ancheta Marge, o politista insarcinata (Frances McDormand). Desi nu mai are mult si ii vine sorocul, Marge, tot timpul macinata de pofte culinare, nu precupeteste nici un efort in incercarea de a-i prinde pe cei doi rapitori convertiti in criminali platiti. Numai ca acestia sunt cat se poate de inabili si, odata cu trecerea timpului, necazurile in care intra sunt de-a dreptul ilare. "Fargo" a mai fost nominalizat la premiul Oscar si pentru alte sapte categorii, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor (Joel Coen) si cel mai bun actor intr-un rol secundar (William H. Macy).
De la ora 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul "Henric al V-lea" in regia lui Laurence Olivier. Din distributie fac parte Laurence Olivier, Robert Newton, Leslie Banks si Felix Aylmer.
Ecranizare a piesei omonime de William Shakespeare. "Olivier se foloseste de mijloace cinematografice si teatrale pentru a nara reprezentatia dramei shakespeariene cu ajutorul peliculei. El face un un fel de teatru in cinematograf si dateaza actiunea la 1 mai 1600 la <Globe Theatre> din Londra. Procedand astfel, regizorul nu justifica numai interpretarea de multe ori voit teatrala, ci si pe un plan practic si material - scenografia desenata - argumentare de ordin artistic", a declarat Guido Aristarco.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.