Executivul a aprobat, ieri, o hotarare de Guvern pe baza careia au fost stabilite o serie de masuri pentru limitarea utilizarii substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului. Pe pia
Executivul a aprobat, ieri, o hotarare de Guvern pe baza careia au fost stabilite o serie de masuri pentru limitarea utilizarii substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului. Pe piata vor fi admise, incepand cu data aderarii Romaniei la UE, numai echipamente noi care nu contin plumb, mercur, cadmiu, crom hexavalent, bifenili polibromurati sau eteri de difenil polibromurati. Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 7.500 si 10.000 RON. Prevederile actului normativ nu se aplica pieselor de schimb necesare pentru repararea sau reutilizarea echipamentelor electrice si electronice introduse pe piata inainte de data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.