I se folosesc frunzele si semintele, fiecare dintre ele avand rolul lor atat in arta culinara, cat si in medicina. Mustarul este o mirodenie pentru toate gusturile. Ca majoritatea plantelor cultivate inca din antichitate, si mustarului i s-au d

I se folosesc frunzele si semintele, fiecare dintre ele avand rolul lor atat in arta culinara, cat si in medicina. Mustarul este o mirodenie pentru toate gusturile.

Ca majoritatea plantelor cultivate inca din antichitate, si mustarului i s-au descoperit nenumarate proprietati curative. Printre acestea se numara stimularea apetitului si a digestiei, curatarea sinusurilor. Mustarul ajuta la accelerarea circulatiei sangelui si, daca presarati faina din acest condiment in sosete, puteti preveni degeraturile.
AJUTOR. Dar una dintre cele mai mari calitati ale mustarului este ca ofera aroma puternica in schimbul a doar cateva calorii. Un gram de mustar contine 4,3 calorii, de aceea poate fi consumat de oricine. Mai mult de atat, nu contine colesterol. Frunzele de mustar contin calciu, magneziu, fosfor, magneziu si vitamina B.
INTREBUINTARI. In bucatarie, mustarul indeplineste trei functii: condiment, aromatizant si ingredient principal pentru unele mancaruri. De asemenea, poate fi folosit pentru ""legarea"" sosurilor, pentru a da textura potrivita carnatilor sau produselor din carne. Asiaticii sunt cei care folosesc cel mai mult mustarul drept condiment. Aici faina de mustar este amestecata cu apa sau otet de orez, rezultand un sos foarte picant. Daca vrem sa folosim mustarul ca aromatizant, atunci trebuie sa avem grija la sortimentul pe care il alegem. Dintre sutele de preparate aflate pe piata, doar cateva se preteaza acestui scop. Pentru ca mustarul sa isi pastreze maximum de aroma, este necesar sa fie adaugat atunci cand mancarea este aproape gata, pentru ca temperaturile ridicate ii distrug gustul distinct.

SOS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.