Sindicalistii de la CNSLR-Fratia cer patronatelor si Guvernului modificarea politicilor salariale pentru ca angajatii romani sa aiba un salariu comparativ cu cel din tarile Uniunii Europene, avand in vedere ca acestia se afla pe ultimul loc in ceea c
Sindicalistii de la CNSLR-Fratia cer patronatelor si Guvernului modificarea politicilor salariale pentru ca angajatii romani sa aiba un salariu comparativ cu cel din tarile Uniunii Europene, avand in vedere ca acestia se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste salariul minim pe economie. Reprezentantii confederatiei sindicale sustin ca salariul minim al angajatilor romani este de aproximativ trei ori mai mic decat in Ungaria si Polonia. "Acest raport nu face decat sa confirme necesitatea renegocierii pe alte principii a nivelului salariului minim si mediu din tara noastra", arata sindicalistii. CNSLR-Fratia solicita atat organizatiilor patronale, cat si Guvernului modificarea politicilor salariale si gasirea solutiilor pentru ca, "in perioada imediat urmatoare, sa putem realiza, prin negociere, o apropiere a nivelurilor salariale de cele ale tarilor membre sau viitoare membre ale Uniunii Europene, astfel incat momentul integrarii Romaniei sa nu reprezinte un soc pe piata muncii", afirma reprezentantii CNSLR-Fratia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.