Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), in calitatea sa de actionar minoritar, cu 7,69 la suta din capitalul social al S.C. Azomures S.A., se opune incetarii activitatii Azomures si sustine continuarea negocierilor intre sindicatele
Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), in calitatea sa de actionar minoritar, cu 7,69 la suta din capitalul social al S.C. Azomures S.A., se opune incetarii activitatii Azomures si sustine continuarea negocierilor intre sindicatele si patronatul din societate.
Conducerea AVAS este dispusa sa sustina, ca mediator, obtinerea unui punct de vedere comun in privinta viitorului Azomures. Presedintele Azomures S.A., Fuat Kalgay, afirma ca problemele cu care se confrunta fabrica sunt in principal legate de cresterea pretului metrului cub de gaze la nivel international coroborata cu scaderea pretului de vanzare a produsului finit. Sindicatele din Azomures s-au aratat deschise pentru initierea unui dialog constructiv cu patronatul. Conducerea AVAS isi exprima convingerea ca situatia din societate se va detensiona, avand in vedere declaratiile reprezentantului legal al patronatului Azomures privind intentia de a nu aplica decizia AGEA pana la epuizarea completa a tuturor cailor de dialog, in vederea gasirii unei solutii convenabile tuturor partilor implicate. Astfel, conform prevederilor legale in vigoare, decizia AGEA poate fi pusa in aplicare timp de un an, ulterior fiind lovita de nulitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.