Un nou termen in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" a avut loc ieri la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Magistratii Sectiei I Penala au audiat, in sedinta de ieri, trei martori, in dosarul in care Ion Ion Tiriac este acuzat de detinere de droguri in
Un nou termen in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" a avut loc ieri la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Magistratii Sectiei I Penala au audiat, in sedinta de ieri, trei martori, in dosarul in care Ion Ion Tiriac este acuzat de detinere de droguri in vederea consumului si punerea la dispozitie a locuintei pentru consum de droguri. Tiriac junior nu a fost prezent ieri la sediul Tribunalului Bucuresti, in schimb el a fost reprezentat de avocatul ales, Marian Nazat. Aproape toti martorii citati pentru a fi audiati in sedinta de ieri au fost prezenti in sala de judecata cu doua ore inainte de inceperea sedintei. In jurul orei 1.20, judecatorul Lia Savonea a declarat sedinta deschisa si s-a trecut la audierea martorilor.
"Nu l-am vazut niciodata sa consume droguri"
Prima audiata in acest caz a fost Ileana Lazariuc, pe numele ei real Elena Crangarut. Aceasta a declarat presedintei ca, in ciuda faptului ca stie foarte bine acuzatiile care i se aduc lui Ion Ion Tiriac, ea l-a cunoscut pe acesta de-abia in toamna anului 2002, si ca, prin urmare, nu stie daca a consumat sau nu droguri. Lazariuc a precizat ca, in prezenta sa, Ion Ion Tiriac nu a consumat niciodata droguri. Mai mult, aceasta a afirmat ca, la singura petrecere organizata de Tiriac Junior, in toamna anului 2003, cu ocazia inaugurarii noii lor locuinte, nu s-au consumat droguri, numai bauturi alcoolice.
Cel de-al doilea martor audiat a fost Duta Gheorghe Sorinel, administratorul locuintei lui Ion Ion Tiriac. Duta a precizat ca, in ciuda faptului ca este de mai bine de doi ani administratorul locuintei lui Tiriac junior, nu l-a vazut niciodata pe acesta consumand droguri. Mai mult, Duta a adaugat ca nu a auzit niciodata ca vreun cunoscut al fiului omului de afaceri sa fie consumator de droguri.
Sandu s-a incurcat in declaratii
Singurul martor din acest caz care l-a nominalizat pe Ion Ion Tiriac ca fiind consumator ocazional de droguri a fost nepotul presedintelui FRF, Robert Mircea Sandu. Acesta s-a incurcat destul de tare in propriile declaratii. Daca la inceputul audierii, Sandu a solicitat instantei sa nu mai fie intrebat nimic, pentru ca declaratiile sale din timpul urmaririi penale sunt valabile, acesta a precizat ca il cunoaste pe Ion Ion Tiriac din 1992-1994, prin prisma intalnirilor la care au fost. Sandu a adaugat ca l-a vazut de mai multe ori pe fiul omului de afaceri consumand droguri, in perioada 2002-2003. Declaratia lui Robert Mircea Sandu nu va cantari insa prea mult in dosar, pentru ca in nici un moment nu a facut referire la perioada de timp asupra careia a fost sesizata instanta, iar Robert Sandu este consumator de droguri dovedit, a carui declaratie nu poate fi veridica.
La finalul audierii martorilor prezenti, instanta a adus la cunostinta avocatilor o adresa trimisa de procurorul Corina Gheorghisan, prin care aceasta anunta ca martorul sub acoperire Marin Simona nu a putut fi gasit pentru a fi citat la acest termen. In aceeasi adresa, procurorul Gheorghisan preciza ca Georgescu Mircea nu mai face parte din programul de protectie al martorilor si ca adevarata sa identitate este Nastase Radu Eugen. In consecinta, magistratul a dispus ca Nastase Radu Eugen sa fie citat cu mandat de aducere pentru urmatorul termen de judecata, iar in ceea ce o priveste pe Lili Sandu, de asemenea, martor in cauza, amendarea sa cu cinci milioane de lei, in cazul in care domiciliul sau stabil este acelasi la care a fost citata pentru acest termen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.