Presedintele Comisiei de administratie a Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu, a declarat ieri, la Scoala de vara a TNL, ca modificarea Legii administratiei publice locale va intra in dezbaterea Parlamentului in luna septembrie, iar daca se va
Presedintele Comisiei de administratie a Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu, a declarat ieri, la Scoala de vara a TNL, ca modificarea Legii administratiei publice locale va intra in dezbaterea Parlamentului in luna septembrie, iar daca se va intarzia adoptarea este posibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea pentru un pachet de acte normative pe aceasta tema. In aceste conditii, presedintii de Consilii Judetene ar putea fi alesi prin vot uninominal incepand cu 2008, dar pana atunci ei ar putea fi schimbati cu acelasi numar de voturi cu care au fost alesi. In prezent, presedintii Consiliilor Judetene pot fi revocati din functie doar cu votul a doua treimi din consilierii judeteni. Motreanu a mai spus ca printre masurile de reforma a administratiei publice propuse de actuala putere se numara si cea referitoare la depolitizarea institutiei prefectului de la 1 ianuarie 2006. Deputatul liberal a afirmat ca in consiliile locale va fi introdusa de proba functia de "city manager", care inseamna un sfatuitor al primarului si coordonar al serviciilor primariei. De asemenea, va fi introdusa posibilitatea cresterii gradului de indatorare a oraselor si municipiilor de la 20 la 25%. Presedintele Comisiei de administratie a aratat ca mai exista o propunere ca viceprimarii sa fie alesi in tandem cu primarul, dar a apreciat ca aceasta propunere are putine sanse sa fie aprobata. El a spus ca o alta propunere, care ar putea fi aplicata, este aceea ca primarul sa propuna viceprimarii, dar acestia din urma sa fie votati totusi de consilieri. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.