Accidentele aviatice din 2005 s-au soldat deja cu mai multi morti decat pe intreg parcursul anului trecut, a informat Biroul Arhivelor Accidentelor Aeronautice din Geneva, subliniind insa ca anul in curs nu este cel mai "negru" pentru aviatia civila
Accidentele aviatice din 2005 s-au soldat deja cu mai multi morti decat pe intreg parcursul anului trecut, a informat Biroul Arhivelor Accidentelor Aeronautice din Geneva, subliniind insa ca anul in curs nu este cel mai "negru" pentru aviatia civila in aceasta privinta. De la 1 ianuarie, cele 120 de accidente in care au fost implicate avioane ce transportau cel putin sase pasageri s-au soldat cu 840 de victime, a anuntat BAAA. In 2004, cele 160 de accidente aviatice s-au soldat cu 766 de morti, fiind anul in care s-au inregistrat cei mai putini morti in urma unor astfel de accidente.
Totusi, 2005 nu este un an "negru" pentru aviatia civila, in pofida seriei de accidente aviatice din vara aceasta, a explicat BAAA, subliniind ca siguranta curselor a crescut.
Potrivit BAAA, 1972 a fost cel mai "negru" an din secolul XX pentru aviatia civila, inregistrandu-se 3.200 de morti in accidente aviatice, iar, in conditiile in care traficul aerian s-a intensificat, numarul accidentelor din 2005 este de patru-cinci ori mai mic fata de cel din urma cu 30 de ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.