Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva a incasat, in patru luni, aproape 3 miliarde de lei din vanzarea cailor din afara patrimoniului genetic national, a declarat pentru Rompres directorul Directiei de crestere, exploatare si ameliorare a caba
Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva a incasat, in patru luni, aproape 3 miliarde de lei din vanzarea cailor din afara patrimoniului genetic national, a declarat pentru Rompres directorul Directiei de crestere, exploatare si ameliorare a cabalinelor din RNP, Gheorghe Mohanu. "Sumele incasate de Romsilva au provenit din vanzarea, prin licitatii, a unui numar de 113 cai in perioada aprilie-iulie 2005", a precizat Mohanu. Valoarea cea mai mare - 167 milioane lei - a fost obtinuta pentru un cal din rasa pur sange arab vandut din herghelia Mangalia. Preturile la caii din categoria DV (disponibil pentru vanzare) variaza intre 50 si 200 milioane lei, iar cei din categoria VS (valorificare prin sacrificare) pornesc de la 0,5 euro/kg in viu. In prezent RNP mai are pe stoc pentru vanzare, inca un numar de 500 cabaline.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.