Regizorul Andrei Serban pune in scena in 2006 la Teatrul National "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu trei spectacole, doua dintre acestea urmand sa fie co-productii ale TNRS in colaborare cu institutii de spectacol din tara si strainatate.
"Visul u
Regizorul Andrei Serban pune in scena in 2006 la Teatrul National "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu trei spectacole, doua dintre acestea urmand sa fie co-productii ale TNRS in colaborare cu institutii de spectacol din tara si strainatate.
"Visul unei nopti de vara" de Shakespeare, va fi montat pe scena teatrului sibian, alte doua - in spatii neconventionale: la Centrala Simerom (o uzina dezafectata, unde s-au tinut spectacole si la Festivalul International de Teatru de la Sibiu -FITS - de anul acesta), "Peer Gynt" de Ibsen (coproductie cu Teatrul National din Bucuresti si Teatrul National din Cluj), iar la Cetatea Cisnadioara, spectacolul "Sora Beatrice" de Maeterlink.
Anul 2006 va fi, la Sibiu, foarte bogat in evenimente teatrale, acestea constituind un preludiu al manifestarii din 2007, Sibiu - Capitala culturala europeana.
Astfel, in ianuarie va intra in repertoriu (premiera fiind programata pentru luna decembrie 2005) spectacolul "Asteptandu-l pe Godot" al lui Silviu Purcarete, care va pune in scena, in septembrie 2006, "Faust" de Goethe (coproductie Teatrul National "Radu Stanca", Teatrul National din Bucuresti, Compania "Silviu Purcarete", Franta, si companii din Germania). Regizorul francez Serge Noyelle va realiza un spectacol de strada - "Ubu Rue", dupa Alfred Jarry (coproductie Romania - Franta - Germania, unul din proiectele pentru FITS 2006) si un spectacol pe apa (coproductie Teatrul National "Radu Stanca" si Festivalul de la Chatillon, Franta, Festivalul de la Marsilia si Oerol Festival, Olanda). In iunie, regizorul ucrainean Andriy Zholdak (care-si datoreaza actuala ascensiune europeana festivalului sibian) va monta "Oedipus", al treilea spectacol al lui pe scena Teatrului "Radu Stanca", dupa "Idiotul" si "Othello?!" (cu care a obtinut un premiu la Gala Uniter din 2003).
In prezent, la Sibiu sunt in repetitii "Doi veri de stirpe aleasa" de Shakespeare si John Fletcher, regia Puiu Serban, si "Noapte araba" de Rolland Schimmelpfennig, regia Radu Nica (la sectia germana; Nica a luat anul acesta Premiul pentru Debut al Uniter). Au intrat in productie "Plastilina" de Vasili Sigarev, regia Vlad Massaci, "Eu si matusica" de Morris Panych, regia Michael Devine (sectia romana si sectia germana), iar pana in decembrie va avea premiera si "Take, Ianke si Cadar" de V.I. Popa, regia Dan Glasu. Radu Alexandru Nica va mai monta in 2006 un alt spectacol - "Vremea dragostei, vremea mortii" de Fritz Kater. Tot la Sibiu vor lucra anul viitor Dragos Galgotiu, Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Tompa Gabor, Felix Alexa, Florin Fatulescu si Mircea Daneliuc. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.