Un britanic din zece nu poate localiza pe harta orasul Birmingham, cu toate ca este al doilea oras ca marime din Marea Britanie, iar un britanic din 20 e incapabil sa gaseasca Londra, potrivit unui studiu efectuat de un editor de ghiduri turistice, c
Un britanic din zece nu poate localiza pe harta orasul Birmingham, cu toate ca este al doilea oras ca marime din Marea Britanie, iar un britanic din 20 e incapabil sa gaseasca Londra, potrivit unui studiu efectuat de un editor de ghiduri turistice, citat de Mediafax. Dintre cele 1000 de persoane chestionate in cadrul unui studiu condus de Insight Guides, 5% au confundat Londra cu un alt oras si 10% nu au putut repera orasul Birmingham, aflat in centrul Angliei. Circa 12% din subiecti nu au gasit orasul Manchester - aflat la nord-vest -oras in care este cel mai cunoscut club de fotbal din Marea Britanie. Orasul cel mai usor de reperat este Liverpool. Doar 4% dintre cei intervievati nu au putut localiza pe harta orasul natal al celor de la Beatles. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.