Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" va gazdui unul din evenimentele toamnei timisorene - proiectul "Don Juan&Faust" de Christian Grabbe, in regia lui Alexander Hausvater. Un "spectacol total", "Don Juan& Faust" utilizeaza o combinatie de
Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" va gazdui unul din evenimentele toamnei timisorene - proiectul "Don Juan&Faust" de Christian Grabbe, in regia lui Alexander Hausvater. Un "spectacol total", "Don Juan& Faust" utilizeaza o combinatie de modalitati artistice pentru "a acompania o odisee umana care incepe pe pamant si se termina in iad": text, miscare coregrafica, muzica, pictura, sculptura, proiectii video. Spectacolul urmareste in aceeasi masura lumea exterioara a puterii sociale si politice, si pe cea interioara, a inconstientului. Spatiul de joc reprezinta un laborator al viitorului unde oamenii de stiinta sunt toti femei. In aceasta societate exclusiva, in care trecutul e uitat odata cu slabiciunea, instinctul natural primar, abandonul si pasiunea - traiesc doi barbati, specimene uitate, fosile ale trecutului. Investigarea lor e o explorare a parcursurilor celor doi eroi ai masculinitatii: Don Juan si Faust. Spatiul laboratorului e unul al evolutiei, in care publicul se misca nu ca spectatori pasivi, ci ca martori participanti la experiment.
Repetitiile la "Don Juan& Faust" sunt in derulare, urmand ca pe 20 septembrie sa aiba loc premiera. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.