Recenta remaniere a Guvernului poate fi analizata din mai multe puncte de vedere.
La o prima privire, rezulta lipsa de cadre calificate de care sufera cele doua partide din Alianta. La o a doua privire, rezulta insa putina apreciere fata de ace
Recenta remaniere a Guvernului poate fi analizata din mai multe puncte de vedere.
La o prima privire, rezulta lipsa de cadre calificate de care sufera cele doua partide din Alianta. La o a doua privire, rezulta insa putina apreciere fata de acei ministri, precum Ionut Popescu, cu o pregatire incontestabila pentru postul detinut. Intrebat, de pilda, care au fost motivele inlocuirii fostului ministru de Finante, premierul Tariceanu s-a eschivat. Un sondaj CURS din luna iulie il plasa insa pe Ionut Popescu in topul celor mai populari ministri.
Opinia publica are dreptul sa stie adevarul. Nu ne ramane decat sa notam deocamdata ca fostul ministru de Finante a eliminat esalonarile si inlesnirile la plata impozitelor - una din principalele surse de coruptie - ca a introdus cota unica de impozitare, ale carei rezultate sunt pozitive, a haituit pe rau-platnici si a inasprit pedepsele pentru evaziune fiscala. Ceea ce i-a lipsit fostului ministru de Finante a fost - dupa cum se pare - sustinerea politica a partidului.
Ca ministru al Sanatatii, vine in mod paradoxal un economist, Eugen Nicolaescu, pe un post ocupat - chiar sub comunisti - de un medic.
La Ministerul Integrarii, in locul fostului titular Ene Dinga - care nu cunostea macar limba engleza, atat de importanta pentru resortul "integrare europeana" de care a raspuns pana deunazi, vine doamna Anca Boagiu, o veche protejata a presedintelui Basescu, care a declarat recent presei ca o cunoaste "din vremea cand se juca in tarana".
Cu prilejul remanierii, premierul Tariceanu a declarat ca au fost schimbati ministrii neperformanti - lasand sa se inteleaga ca noii titulari le vor fi superiori in performante. Se poate... Deocamdata, presa de la Bucuresti noteaza ca vicepremier cu probleme economice a fost numit domnul Gheorghe Pogea, fostul partener de afaceri al domnului Videanu, presedinte executiv al PD. Sa nu ne miram! Fostul partener de afaceri al domnului Tariceanu, domnul Sebastian Vladescu, a devenit ministru de Finante - ceea ce scandalizeaza chiar pe deputatul liberal Cristian Boureanu - unul din putinii tineri liberali care urca in partid.
Se pune intrebarea: de ce atat de putini tineri de valoare urca in partidele din Coalitie, in raport cu nevoia de asemenea oameni? Raspunsul este simplu... Spre deziluzia multora, cele doua partide din Alianta prefera mediocritatile - deosebindu-se astfel radical de vechile partide istorice.
Sa nu fie cu mirare deci daca electoratul va sanctiona la momentul oportun aceasta situatie printr-un vot negativ...

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.