"Virtuozii Gorjului", in Franta
Ansamblul folcloric "Virtuozii Gorjului" din Targu Jiu prezinta, intre 20 si 28 mai, o serie de spectacole de muzica si dans traditionale romanesti in Franta, in cadrul unui proiect al Institutului Cultura
"Virtuozii Gorjului", in Franta
Ansamblul folcloric "Virtuozii Gorjului" din Targu Jiu prezinta, intre 20 si 28 mai, o serie de spectacole de muzica si dans traditionale romanesti in Franta, in cadrul unui proiect al Institutului Cultural Roman. Turneul are loc in localitatile Luneville (22 mai), Nancy (23 mai), Strasbourg (25 mai) si Wissembourg (27 si 28 mai). La Strasbourg, Ansamblul "Virtuozii Gorjului" va prezenta un spectacol folcloric in cadrul "Saptamanii culturale romanesti", iar la Wissembourg va avea opt reprezentatii pe parcursul celor doua zile ale Festivalului de strada organizat de Primaria acestei localitati. Pe 16 mai, Ansamblul "Virtuozii Gorjului" a concertat la Toulouse, cu ocazia deschiderii expozisiei "Seminte de cer/Sky seeds" a artistilor fotografi Josef Marx, Mihai Moiceanu si Gheorghe Serban, infatisand secvente din viata si peisajul rural din Romania. Artistii gorjeni au participat in noiembrie 2006 la o alta importanta manifestare de arta traditionala romaneasca, organizata la Strasbourg de Institutul Cultural Roman, in cadrul Targului de Craciun. (L.I.)
Independent la teatru
Festivalul de Teatru Underground de la Arad gazduieste maine dezbaterea "10 ani de teatru independent in Romania", care va avea loc de la ora 11.30, la Clubul KF (str. Episcopiei nr. 11-13). Moderator va fi criticul Andreea Dumitru, iar invitati - Lelia Ciobotariu si Lucian Pavel (Fundatia Antigona), Theo Herghelegiu si Dana Voicu (Teatrul Inexistent), Radu Macrinici (Festivalul Atelier), Nicu Mihoc (Centrul multimedia Teatru 74), Alina Moldovan (Festivalul Altfest), Alina Nelega (Dramafest, Programul Underground al Teatrului Ariel), Theodor-Cristian Popescu (Compania 777), Mihaela Sirbu (Teatrul Fara Frontiere), Voicu Radescu (Teatrul Luni de la Green Hours). Intalnirea face parte din proiectul "reSourcing. platforma critica", o cercetare multidisciplinara asupra istoriei culturale recente din Romania, initiata de Asociatia Ecumest si implicand artisti si teoreticieni din dansul contemporan, teatru si arte vizuale. (I.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.