Comandantul Politiei municipiului Hunedoara, comisarul-sef Catalin Dascalu, a fost eliberat din functie, ieri, la mai putin de o saptamana de la declaratiile prefectului judetului, potrivit carora conducerea Politiei municipale Hunedoara ar fi implic
Comandantul Politiei municipiului Hunedoara, comisarul-sef Catalin Dascalu, a fost eliberat din functie, ieri, la mai putin de o saptamana de la declaratiile prefectului judetului, potrivit carora conducerea Politiei municipale Hunedoara ar fi implicata in mafia fierului vechi.
Seful IPJ Hunedoara, comisarul sef Alexandru Draghici, a aprobat eliberarea din functie a comandantului Politiei municipiului Hunedoara, comisarul sef Catalin Dascalu, dupa analiza actului managerial la aceasta institutie. Potrivit lui Draghici, fostul sef al Politiei Hunedoara va ocupa o functie inferioara in cadrul institutiei, iar locul sau va fi ocupat prin concurs. La sfarsitul saptamanii trecute, prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, i-a acuzat pe sefii Politiei municipiului Hunedoara ca sunt "bagati pana in gat" in afacerile ilegale cu fier vechi, fiind in complicitate cu hotii de fier. La randul sau, seful IPJ Hunedoara a confirmat faptul ca sapte politisti hunedoreni sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului.
Ofiteri cercetati penal
Draghici a declarat ca subcomisarul Gabriel S., seful Biroului de Investigare a Fraudelor Hunedoara, si subordonatii sai, agentul sef adjunct Ovidiu D., comisarul Doinel V., subcomisarul Claudiu D., subcomisarul Vasile M., agentul sef Rasvan B., agentul sef Daniel P. sunt acuzati ca au tergiversat dosare in care sunt anchetati "baronii fierului vechi", iar ancheta penala este coordonata de procurori de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia. Comisarul sef a declarat ca, la inceputul lunii mai a acestui an, a dispus un control asupra stadiului cercetarilor in dosarele penale de natura economica aflate la Biroul de Investigare a Fraudelor Hunedoara. "Controlul a stabilit ca anchetele nu s-au realizat cu operativitate, in cazul unora manifestandu-se chiar aspecte de tergiversare. Cercetarile efectuate au demonstrat ca, pe langa infractiunile administratorilor de firme implicate in afaceri cu fier vechi, au rezultat si elemente care conduceau spre o implicare a politistilor de la Biroul de Investigare a Fraudelor Hunedoara. In consecinta, 12 dosare in care sunt cercetati administratori de centre de colectare a fierului vechi ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul municipiului Hunedoara au fost preluate de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ pentru continuarea verificarilor", a spus seful IPJ Hunedoara.
Acesta a afirmat ca rezultatul controlului a fost inaintat Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, care a dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor sapte politisti. In paralel, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara a declansat procedura cercetarii administrative a celor sapte politisti, a spus Draghici. Politistii au fost suspendati din functie. Comisarul-sef Alexandru Draghici a declarat atunci ca ancheta respectiva vizeaza intreaga conducere a Politiei municipiului Hunedoara. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.