Presedintele Saparmourat Niazov (foto), supranumit Turkmenbasi (ghidul tuturor turkmenilor), a interzis utilizarea inregistrarilor muzicale in timpul concertelor, la televiziunea nationala si chiar la nunti, a anuntat marti presa locala. Decretul pre
Presedintele Saparmourat Niazov (foto), supranumit Turkmenbasi (ghidul tuturor turkmenilor), a interzis utilizarea inregistrarilor muzicale in timpul concertelor, la televiziunea nationala si chiar la nunti, a anuntat marti presa locala. Decretul presedintelui Niazov precizeaza ca "utilizarea inregistrarilor sonore influenteaza negativ dezvoltarea artelor cantatului si a muzicii", a explicat cotidianul oficial Neitralnai Turkmenistan, citat de Rompres. "Epoca de independenta este marcata de inflorirea autentica a culturii si artelor nationale. Acest decret este indispensabil pentru apararea traditiilor culturale, in special muzicale, ale natiunii turkmene impotriva influentei negative a factorilor straini", a declarat Niazov la semnarea documentului, de asemenea potrivit Neitralnai Turkmenistan. Mare amator de arta populara, presedintele pe viata asista la concerte ale caror programe contin in special cantece care il glorifica si ale caror versuri le scrie chiar el. Aceleasi cantece sunt difuzate in fiecare zi de posturile nationale de radio si televiziune. Interpretii cei mai merituosi primesc din mainile presedintelui prime mergand pana la zece mii de dolari. In centrul unui cult al personalitatii, presedintele turkmen cumuleaza posturile de sef de stat, premier, comandant suprem al armatei si lider al Partidului Democratic din Turkmenistan, singurul autorizat. El reprima orice opozitie si controleaza complet presa. Ziua sa de nastere este, de asemenea, o sarbatoare nationala, aceea a drapelului turkmen. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.