Desi numarul bazinelor din Romania este cu mult mai mic decat cel dintr-un cartier modest al Atenei sau Moscovei, iar numarul juniorilor legitimati de FR Polo se ridica la ceva mai mult de o suta (!), reprezentativa tricolora pregatita de cuplul form
Desi numarul bazinelor din Romania este cu mult mai mic decat cel dintr-un cartier modest al Atenei sau Moscovei, iar numarul juniorilor legitimati de FR Polo se ridica la ceva mai mult de o suta (!), reprezentativa tricolora pregatita de cuplul format din Zamfirescu si Arsene, a reusit sa dea lovitura la Campionatele Europene rezervate sportivilor pana in 18 ani din Bulgaria si s-a calificat in grupele semifinale. Iar performanta juniorilor romani, obtinuta la numai o luna dupa ce seniorii pregatiti de fostul mare jucator Vlad Hagiu au ocupat un incredibil loc 6 la Mondialele din Canada, este cu atat mai remarcabila, cu cat in urma lor se afla natiuni cu traditie in bazinele mondiale, precum Grecia, Rusia, Germania sau Slovenia. "Este uluitor! Putem spune ca avem si viitorul asigurat, iar obtinerea vizelor pentru JO de la Beijing poate deveni realitate. Ma bucur enorm pentru acesti copii, printre care se afla si unii care au intrat deja in vederile mele pentru lotul de seniori. Va trebui, insa, ca responsabilii sportului romanesc sa inteleaga ca nu poti stoarce rezultate la nesfasit fara sa ai conditii de pregatire, mai ales ca este stiut faptul ca in Romania avem doar doua-trei ligheane, ca nu pot sa le numesc bazine, in care ne antrenam cot la cot atat loturile nationale, cat si echipele de club", ne-a declarat Vlad Hagiu, care a revenit in activitate dupa un scurt concediu si a plecat spre Sofia, pentru a asista la urmatoarele meciuri ale tricolorilor "mici". In Bulgaria, atmosfera din cadrul lotului tricolor este destul de euforica, mai ales ca juniorii au reusit sa se razbune chiar pe nationala Greciei, care a castigat in urma cu doua saptamani Balcaniada in detrimentul echipei noastre. "Azi (n.n. - ieri), avem zi de pauza. Ca doar este 23 August! Miercuri, vom juca primul meci din Grupa E, de la ora 15, impotriva Croatiei, iar joi vom primi replica Slovaciei. Dupa cum au evoluat lucrurile aici, cred ca mai putem realiza o surpriza in fata slovacilor si sa inaintam in clasament, dar va fi foarte greu", ne-a declarat "amiralul" Anatolie Grintescu, extrem de fericit ca in 2005 ambele reprezentative tricolore si-au indeplinit obiectivele internationale. Conform site-ului oficial al LEN, Romania este prezenta in grupa semifinala E, alaturi de Croatia, Slovacia si Ungaria, in vreme ce in cealalta serie se afla Serbia&Muntenegru, Spania, Italia si Olanda. Ocupantele primelor doua pozitii vor continua lupta pentru medalii, in vreme ce echipele de pe pozitia a treia vor juca pentru locurile 5-6, iar cele de pe patru vor evolua pentru locurile 7-8.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.