Steaua joaca in aceasta seara cea mai mare sansa a fotbalului romanesc din ultimii 10 ani pentru intrarea in grupele UEFA Champions League. Dupa 1-1 in Ghencea, "militarii" sunt obligati sa marcheze la Trondheim, in mansa a doua cu Rosenborg din turu
Steaua joaca in aceasta seara cea mai mare sansa a fotbalului romanesc din ultimii 10 ani pentru intrarea in grupele UEFA Champions League. Dupa 1-1 in Ghencea, "militarii" sunt obligati sa marcheze la Trondheim, in mansa a doua cu Rosenborg din turul III preliminar. Delegatia stelista a plecat ieri dimineata spre Norvegia, optimismul fiind cuvantul de ordine. Gigi Becali, patronul FC Steaua, a declarat la plecarea de pe Aeroportul Baneasa ca echipa sa va castiga cu 2-0 sau 3-0, printre marcatori urmand a se regasi V. Iacob si Nicolita. "Rosenborg este o echipa pe care trebuie s-o scoatem si chiar ma gandesc la un 2-0, 3-0. Vor marca Nicolita si Iacob", a afirmat patronul stelist. Gigi Becali a spus ca se va tine de promisiune si va da fiecarui jucator cate 100.000 de dolari in caz de calificare. "Chiar daca n-as fi dat nici un ban, nu conta. Sunt jucatori care nici nu visau la asa ceva, carora nu le vine sa creada ca au sansa sa joace in Liga Campionilor. Putem aduce la Bucuresti echipe ca Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Manchester, Arsenal, acesta este visul oricarui fotbalist. Daca vor invinge, vor lua acesti bani pentru ca este meritul lor, este meseria lor, cinci-sase ani cat joaca ei", a comentat Becali, adaugand ca este optimist. "Eu sunt razboinic, la mine conteaza starea de spirit? Scot sabia si plec la razboi, sa ma lupt. Razboinicul vine cu laurii, iar daca nu, isi linge ranile si pleaca iar la razboi", a subliniat oficialul din Bulevardul Ghencea. Intrebat daca oferta lui "Poli" Timisoara pentru Radoi a fost reala, Gigi Becali a spus ca este "o minciuna a presei". "Cum o sa-si permita vreodata Balkan Petroleum sa-mi faca mie oferta? Eu sunt mai puternic decat ei, pot sa le fac eu oferte, dar n-am ce sa cumpar de acolo. Cand o sa ia vreodata Timisoara un jucator de la Gigi Becali? Daca dau drumul la vreun jucator, o fac pentru el, ca sa ia un milion salariu, nu ii dau drumul pentru mine, ca as avea eu nevoie de bani", a spus Becali, care a adaugat ca acum este cam greu sa se razboiasca cineva cu Steaua: "Sigur, si ei sunt puternici, dar nu vreau sa ma laud inainte de meci, este pacat, imi mai da Dumnezeu vreun ghinion pe acolo".
Protasov: "Am invatat ce este Rosenborg"
George Ogararu a declarat ca Steaua are prima sansa de calificare, desi a remizat cu Rosenborg in prima mansa. "Cred ca avem prima sansa, dar inca nu suntem calificati. Poate ca este mai bine ca plecam de la 1-1, daca am fi avut 2-0 dupa meciul tur poate am fi fost mai relaxati, am fi tratat altfel partida din Norvegia", a spus Ogararu. Capitanul Mirel Radoi a afirmat ca Steaua este foarte bine pregatita psihic dupa jocul bun de la Timisoara. "Sper sa obtinem calificarea. Suntem increzatori in fortele noastre, asa ca nu trebuie sa ne facem griji din pricina norvegienilor. Sa speram ca dupa acest meci, imnul Ligii Campionilor se va auzi si in Romania", a spus Radoi. Nicolae Dica, suspendat inca doua meciuri din cupele europene, a precizat ca Steaua are un moral bun, fiind pe primul loc in Divizia A. "Am ratat si in tur cu Rosenborg, am ratat la Timisoara, dar sper ca acum sa razbunam acele ocazii. Avem la dispozitie 90 de minute sa inscriem, nu trebuie sa marcam imediat. De noua ani se asteapta ca o echipa romaneasca sa ajunga in grupe", a adaugat Dica. Gabriel Bostina este si el optimist. "Am vazut in meciul tur ca putem sa ne califiam. Am si uitat faptul ca n-am mai inscris in deplasare de multa vreme. La cat de greu se ajunge in grupe, o asemenea calificare poate se intampla o data in cariera, deci este cel mai important meci pentru mine. Eu zic ca se poate, sunt increzator", a mentionat Bostina. Antrenorul Oleg Protasov (foto) a declarat ca nu are emotii inainte de meciul cu Rosenborg. "Suntem constienti ca puteam scoate un rezultat mai bun in meciul tur, dar cred ca am invatat ce este Rosenborg si mergem sa ne luptam, nu avem de ales. Ne vom bate pentru un rezultat bun. Le spun jucatorilor mei sa uite statisticile, suntem o echipa tanara si avem o ocazie mare. Nu va fi usor, trebuie sa marcam si sa nu primim gol", a subliniat ucraineanul. (MIG)
ROSENBORG - STEAUA
Stadion: "Lerkendal"; capacitate: 21.166 de locuri (toate pe scaune).
Astazi, ora 21,45 (20,45 in Norvegia) - in direct la TVR 1.
Echipe probabile
ROSENBORG: E. Johnson - Basma, Riseth, Lago, Dorsin - Wiesnes, Berg - Strand, F. Johnsen, D. Braaten - Helstad. Antrenor: P. M. Hoegmo.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, Radoi, Ghionea, Nesu - Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina - A. Cristea, V. Iacob. Antrenor: O. Protasov.
Arbitri: A. Sars - F. Arnault, V. Texier (Ph. Kalt); toti din Franta.
Observatori: A. Courtois (Belgia) - de joc; K. Ridden (Anglia) - de arbitri.
In tur: Steaua - Rosenborg 1-1 (V. Iacob 30 / Helstad 86).
UEFA Champions League - turul III preliminar
Programul meciurilor
Lokomotiv Moscova - Rapid Viena (ora 18; in tur 1-1)
Partizan Belgrad - Artmedia Bratislava (ora 21; in tur 0-0)
FC Thun - Malmoe FF (ora 21,15; in tur 1-0)
AS Monaco - Betis Sevilla (ora 21,45; in tur 0-1)
Panathinaikos Atena - Wisla Cracovia (ora 21,45; in tur 1-3)
Rosenborg Trondheim - Steaua Bucuresti (ora 21,45; in tur 1-1)
Udinese Calcio - Sporting Lisabona (ora 21,45; in tur 1-0)
Liverpool FC - TSKA Sofia (ora 22,05; in tur 3-1)
* partidele FC Bruges - Valerenga (in tur 0-1), Glasgow Rangers - Anorthosis Famagusta (in tur 2-1), Debrecen - Manchester United (in tur 0-3), CF Villarreal - Everton FC Liverpool (in tur 2-1), Slavia Praga - Anderlecht Bruxelles (in tur 1-2), Ajax Amsterdam - Brondby IF Copenhaga (in tur 2-2), Werder Bremen - FC Basel (in tur 1-2) si Inter Milano - Sahtar Donetk (in tur 2-0) se disputa maine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.