Judecatorii bucuresteni au amanat pentru miercuri, pronuntarea asupra cererii Parchetului instantei supreme de prelungire a mandatului de arestare preventiva a sirianului Omar Hayssam in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, termenul fiind da
Judecatorii bucuresteni au amanat pentru miercuri, pronuntarea asupra cererii Parchetului instantei supreme de prelungire a mandatului de arestare preventiva a sirianului Omar Hayssam in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, termenul fiind dat pentru studierea unor probe noi. Acuzarea aduce noi probe in sustinerea vinovatiei lui Hayssam in organizarea rapirii, respectiv declaratia lui Mohammad Munaf luata de procurori la Bagdad, unde arabul este arestat de autoritatile americane.
Declaratia este semnata de avocata clujeana Elena Diana Budusan, insa la dosar nu exista imputernicirea avocatiala de a-l reprezenta pe Munaf, asa cum prevede legea.
Avocatii nu cred in spusele lui Mohammad Munaf
Momammad Munaf sustine, printre altele, in aceasta declaratie aflata la dosar, ca Omar Hayssam ar fi vrut sa organizeze de fapt rapirea senatorului PSD Vasile Ion, tatal jurnalistei Marie Jeanne Ion, de la postul Prima TV.
De asemenea, Munaf face referire la relatia de amicitie pe care ar fi avut-o Omar Hayssam cu Viorel Hrebenciuc, conform declaratiei din dosar.
Avocatul Viorel Spanu, unul dintre aparatorii lui Omar Hayssam, a spus ca declaratia data de Mohammad Munaf, la Bagdad, este una a "unei persoane interesate in cauza".
Concret, Munaf incearca sa-si "scape pielea" sustinand "o serie de aberatii", care nu au legatura cu dosarul, cu implicarea lui in comiterea faptei, ci se refera la o serie de alte aspecte.
"Nu cred in obiectivitatea declaratiei lui Mohammad Munaf", a declarat avocatul Spanu. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.