Editura Semne lanseaza maine, miercuri 24 august, cu incepere de la orele 13.00, la clubul bucurestean Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), o noua editie de poezie veche franceza ingrijita de Romulus Vulpescu. Sub titlul "Deocheatele", reputatul po
Editura Semne lanseaza maine, miercuri 24 august, cu incepere de la orele 13.00, la clubul bucurestean Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), o noua editie de poezie veche franceza ingrijita de Romulus Vulpescu. Sub titlul "Deocheatele", reputatul poet si traducator propune o echivalare inedita a versurilor lui Francois Villon, marele boem trist al Evului mediu francez si european, din care a mai tradus, de-a lungul anilor. Cartea de acum, pe care Romulus Vulpescu a si machetat-o (ca la mai vechile sale editii din Charles d'Orleans, Ion Barbu s.a.m.d.), poarta pe pagina de titlu urmatoarea inscriptie: "Deocheatele/ Poeme cotcaresti de-a v-ati ascuns/ dintr-un paradis al evului de mijloc/ deobste deslusite cu dichis/ si date-n stamba cu schepsis/ de Romulus Vulpescu". (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.