A doua sesiune de bacalaureat de anul acesta a inceput ieri cu proba orala la limba romana si a fost sustinuta de peste 33.000 de candidati din toata tara. Pana la pranz nu se inregistrase nici un eveniment deosebit in timpul desfasurarii examenului,
A doua sesiune de bacalaureat de anul acesta a inceput ieri cu proba orala la limba romana si a fost sustinuta de peste 33.000 de candidati din toata tara. Pana la pranz nu se inregistrase nici un eveniment deosebit in timpul desfasurarii examenului, politistii luand masuri de mentinere a ordinii publice la toate centrele de examen. Tot ei vor asigura siguranta transportului lucrarilor scrise de la centrele de examen la cele de evaluare. Proba orala la limba si literatura romana (22-23 august) va fi urmata de proba orala la limba si literatura moderna (24-25 august) si de cea la limba si literatura materna (26-27 august). Prima proba scrisa va fi cea la limba si literatura romana (29 august), urmata de cea la limba si literatura materna (30 august). Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 31 august si va fi urmata de o proba scrisa sau practica la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (1 septembrie) si o proba la alegere (scrisa sau practica) dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (2 septembrie). Afisarea rezultatelor este programata pentru 5 septembrie pana la ora 16.00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00. Contestatiile vor fi solutionate in zilele de 6 si 7 septembrie, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe 8 septembrie. La nivelul intregii tari functioneaza 99 de centre de examen si 49 de centre de corectare a lucrarilor scrise, iar numarul cadrelor didactice implicate in desfasurarea bacalaureatului este de aproximativ 10.700. La nivelul Capitalei au fost amenajate 17 centre de testare si sase centre de evaluare, numarul elevilor inscrisi la examen fiind de aproximativ 6000. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.