Presedintele executiv al PSD Adrian Nastase a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se poate retrage in orice moment de la presedintia Camerei Deputatilor, daca acest lucru este in interesul partidului. "Problema nu este legata de mine, le-am
Presedintele executiv al PSD Adrian Nastase a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se poate retrage in orice moment de la presedintia Camerei Deputatilor, daca acest lucru este in interesul partidului. "Problema nu este legata de mine, le-am spus si colegilor, in orice moment, daca este nevoie, eu pot sa ma retrag daca lucrul acesta este in interesul partidului", a precizat Nastase, citat de Mediafax, referindu-se la modul in care va reactiona PSD la intentia Coalitiei de a-i schimba pe presedintii social-democrati ai celor doua Camere ale Parlamentului. Nastase a spus, insa, ca in locul sau ar trebui sa vina altcineva apartinand tot PSD, avand in vedere ca decizia Curtii Constitutionale luata in acesta privinta prevede faptul ca numai PSD poate sa revoce, ca grup parlamentar, candidatul pe care l-a propus. Totodata, Nastase a mentionat ca are incredere in afirmatiile vicepresedintelui PNL Mona Musca, potrivit carora nu exista vointa politica la nivelul Coalitiei guvernamentale pentru a fi schimbati presedintii celor doua Camere. "Eu sper ca ea are dreptate, ca stie ceva din interior", a adaugat Nastase.
Revocarea, invocata in masura in care exista o fapta care sa o justifice
Nastase a mentionat ca in acest caz nu este vorba despre doua posturi pentru doua persoane, ci de doua functii care au revenit PSD in baza rezultatelor alegerilor si a aratat ca elementele care tin de revocarea presedintilor Camerelor nu ar putea fi luate in discutie decat pentru urmatorul mandat parlamentar. El a afirmat, de asemenea, ca a stabili, printr-un document politic, ca revocarea presedintilor de Camere si a presedintilor Consiliilor Judetene se va face pana la 15 septembrie este un lucru "absolut jenant" in plan juridic pentru ca revocarea reprezinta o sanctiune. El a catalogat intentia de revocare a presedintilor Camerelor pana pe 15 septembrie drept "aberanta", considerand ca aceasta reprezinta "o lipsa de capacitate de dialog" si "o neacceptare a unui vot care a fost exprimat legal si constitutional". Nastase a precizat ca reactiile PSD la revocarea presedintilor celor doua Camere vor fi "foarte puternice" din punct de vedere politic si constitutional. (Mediafax)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.