Peste 300 de cadre didactice necalificate din judetul Neamt, care predau in scolile din mediul rural sau care doresc sa obtina o a doua calificare, vor participa la un curs de perfectionare gratuit, incepand cu luna octombrie, in cadrul unui proiect
Peste 300 de cadre didactice necalificate din judetul Neamt, care predau in scolile din mediul rural sau care doresc sa obtina o a doua calificare, vor participa la un curs de perfectionare gratuit, incepand cu luna octombrie, in cadrul unui proiect al ministerului de resort, transmite Rompres. Candidatii au fost selectati in baza unor conditii eligibile pentru a participa la cursurile de perfectionare prin invatamantul deschis la distanta, in sistem postuniversitar. Este vorba de absolventii de liceu care doresc sa devina invatatori, si de absolventii de invatamant superior de lunga durata, care doresc sa urmeze modelul psihopedagogic sau sa obtina o a doua specializare. Cei care au primit acceptul institutiei de resort pot opta pentru matematica, limba romana, limba franceza, fizica, chimie, istorie, limba engleza, biologie, psihopedagogie, tehnologia informatiei, educatie tehnologica si pentru institutori. Perioada de inscriere in centrele universitare stabilite in cadrul proiectului "Perfectionarea cadrelor didactice necalificate" este 5-23 septembrie. Centrele universitare acreditate sunt la Iasi, Bacau si Bucuresti, iar dosarele trebuie sa cuprinda toate documentele de identitate si de pregatire profesionala, inclusiv cele de la locul de munca. Cursurile vor dura 18 luni, cu examene semestriale, iar la absolvire vor fi eliberate diplome in functie de tipul de program de formare ales, de conversie profesionala, certificate de profesor sau diplome de studii superioare de scurta durata.
Dupa absolvire, dascalii titulari vor semna un contract, prin care se obliga sa predea patru ore intr-o scoala din mediul rural, iar ceilalti se vor angaja sa participe la prima sesiune nationala de titularizare, urmand ca dupa ocuparea unui post de titular intr-una din scolile de la tara, sa-l pastreze cel putin patru ani. Fiecare cursant va primi pe parcursul desfasurarii cursurilor un anumit punctaj, care este minimum 60 pentru atestare, iar in cazul in care nu va intruni acest punctaj va restitui contravaloarea cursurilor, situatie similara si daca va renunta pe parcurs. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.