Reuniuni ale conducerii PD, ale conducerii PNL, o sedinta a Aliantei, dar si o intrevedere a liderilor Coalitiei, sunt programate astazi. Reuniunea Coalitiei este anuntata de Emil Boc pentru astazi si de surse citate de Mediafax, maine. Chiar daca Em
Reuniuni ale conducerii PD, ale conducerii PNL, o sedinta a Aliantei, dar si o intrevedere a liderilor Coalitiei, sunt programate astazi. Reuniunea Coalitiei este anuntata de Emil Boc pentru astazi si de surse citate de Mediafax, maine. Chiar daca Emil Boc a afirmat ieri ca subiectele pe ordinea de zi ale sedintei Consiliului National al Coalitiei vor fi numai integrarea europeana si problemele cauzate de inundatii, cel mai important subiect pare a fi cel al remanierii. Inlocuirea unora dintre actualii ministri a fost discutata deja, sambata, la Neptun, de catre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Surse citate de Mediafax au sustinut ca Basescu ar fi respins propunerea lui Tariceanu de a-l inlocui pe Ionut Popescu cu Sebastian Vladescu. Ca atare, este posibil ca liberalii sa renunte la remanierea ministrului Finantelor, insa decizia finala se va lua in cursul diminetii de astazi, in sedinta Biroului Permanent Central (BPC) al PNL. Tariceanu i-ar mai fi propus presedintelui, sustin sursele citate, sa accepte remanierea ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, insa Basescu nu ar fi fost de acord nici cu aceasta idee. Pe langa remanierea ministrului Mediului, Sulfina Barbu si a ministrului Integrarii, Ene Dinga, se mai vorbeste despre posibila inlocuire a vicepremierului PD Gheorghe Seculici, care nu are activitate. Remanierea lui Seculici este insa dificila din doua motive: in primul rand este sustinut de Basescu si, pe de alta parte, daca ar fi schimbat, el ar fi al treilea ministru PD remaniat, in conditiile in care liberalii nu vor inlocui, efectiv, mai mult de doi ministri. Acestia ar fi Mircea Cinteza, al carui loc sa fie luat de Eugen Nicolaescu, si Cristian David, de la Ministerul care se ocupa cu aquis-ul comunitar.
Soarta lui Ionut Popescu se decide la PNL
Dintre democrati, singurul a carui inlocuire pare a fi sigura este Ene Dinga, asteptandu-se discutiile din conducerea partidului. La PNL, Tariceanu ar putea obtine acordul conducerii partidului pentru a forta schimbarea lui Ionut Popescu, care in ultima perioada isi desfasoara activitatea fara a face eforturi de a-si pastra postul. Popescu are probleme in partid, dupa ce s-a opus deciziei lui Tariceanu de a acorda subventii pentru agricultura, de fapt subventii indirecte pentru societatea Tractorul Brasov, dar si cu alti membri ai conducerii PNL. Potrivit surselor citate, nu este exclus ca pe tema remanierii sa apara o noua divergenta in Alianta PNL-PD, daca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au opinii diferite. Oricum, democratii vor avea consultari cu presedintele Basescu pe tema remanierii, inaintea sedintelor de astazi. Conducerea Coalitiei se va intruni, potrivit surselor citate, abia maine, intrucat reprezentantii UDMR au anuntat ca nu pot fi astazi in Bucuresti. Astfel, remanierea poate fi anuntata de Alianta, fara consultarea partenerilor de guvernare, respectiv UDMR si PC. Oricum, UDMR isi sustine propriii ministri, ba chiar doreste ca ministrii delegati sa capete portofolii de titulari. Partidul Consevator nu doreste sa renunte la nici unul dintre ministrii sai si se opune in general unei restructurari pentru a nu pierde posturile executive pe care le detine.
Aseara, PNL a negat ca Tariceanu s-ar fi intalnit cu Basescu. (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.