Programul "News to Know: introducing democratic media to schools in Romania", initiat de Liga Romanilor de Pretutindeni, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, va continua si in aceasta toamna in alte 20 de scoli, se arata intr-un comunicat al Ligi
Programul "News to Know: introducing democratic media to schools in Romania", initiat de Liga Romanilor de Pretutindeni, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, va continua si in aceasta toamna in alte 20 de scoli, se arata intr-un comunicat al Ligii. Proiectul - care se adreseaza elevilor din mediul rural si urban are drept scop incurajarea copiilor sa citeasca presa, sa urmareasca stirile TV, sa isi insuseasca importanta libertatii de exprimare si de opinie, a fost implementat in judetele Galati, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Sibiu si Alba. Fiecare participant la acest proiect a fost invitat sa redacteze o stire, sa pregateasca un interviu, sau sa se gandeasca la un reportaj/editorial despre valorile presei, cele mai reusite realizari ale copiilor fiind premiate. Tabara de jurnalism scolar "News to Know", aflata la cea de-a doua editie, desfasurata in statiunea Eforie Sud incheie fiecare ciclu de activitate. Micii jurnalisti au fost selectati pe baza unui concurs de eseuri lansat in scoli sub titlul "Rolul presei intr-o societate democratica". Tabara de Jurnalism "News to Know" a fost organizata in perioada 3-15 august, cu sprijinul Ambasadei SUA si al Autoritatii Nationale pentru Tineret. Invitatii taberei au fost Marian Voicu - TVR, Gabi Bogdan - Nine O'clock, Andreea Cotoc - Realitatea TV, Costel Oprea - Romania Libera, Dan Stoenescu - corespondent international, Florian Bichir - Evenimentul Zilei, Catalin Maruta - TVR, Victor Roncea - Ziua, Vasile Rotaru - Realitatea TV, Sebastian Oancea - Ziarul de Vrancea, corespondent Academia Catavencu, Gabi Iordan - Cronica Romana, Igor Burciu - Flux, Chisinau si Radu Gaina - TVR. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.