De la ora 00.30, TVR 1 difuzeaza filmul Cariera mea stralucita (My Brilliant Career) in regia lui Gillian Armstrong. Din distributie fac parte Judy Davis, Sam Neill, Wendy Hughes, Robert Grubb si Max Cullen.
Film inspirat de cartea cu acelasi n
De la ora 00.30, TVR 1 difuzeaza filmul Cariera mea stralucita (My Brilliant Career) in regia lui Gillian Armstrong. Din distributie fac parte Judy Davis, Sam Neill, Wendy Hughes, Robert Grubb si Max Cullen.
Film inspirat de cartea cu acelasi nume al scriitoarei Sybylla Melvyn, cunoscuta sub pseudonimul Miles Franklin. Desi provine dintr-o familie saraca, Sybylla isi doreste sa devina orice: actrita, pianista, scriitoare, dar nicidecum o obscura nevasta de fermier. Sperand ca fiica ei isi va schimba gandurile, mama o trimite la bunica. Aici, Sybylla se va indragosti de un vecin. Ce va alege: dragostea sau cariera ? Filmul a primit doua premii BAFTA pentru cea mai buna interpretare si pentru debut - Judy Davis.
De la ora 16.30, TVR Cultural difuzeaza filmul "Paine, dragoste si gelozie" (Pane, amore e gelosia), in regia lui Luigi Comencini. Din distributie fac parte Vittorio De Sica, Gina Lollobrigida, Roberto Risso, Marisa Merlini si Virgilio Riento.
Detasat comandant de carabinieri in provincia Abruzzo, Antonio Carotenuto e in situatia de a trebui sa demisoneze, din pricina ca vrea sa ia de sotie o femeie care a nascut, fara a fi casatorita. Situatia se complica prin intrarea in scena a tatalui copilului si a seducatoarei Maria.
De la ora 20.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Cei trei muschetari", in regia lui Richard Lester. Din distributie fac parte Michael York, Oliver Reed, Frank Finlay, Richard Chamberlain, Raquel Welch, Christopher Lee, Charlton Heston, Geraldine Chaplin, Faye Dunaway, Jean Pierre Cassel, Roy Kinnear si Joss Ackland.
Film inspirat de romanul omonim al lui Alexandre Dumas. Tanarul d'Artagnan vine la Paris, pentru a intra in serviciul regelui. Abia sosit in capitala, el reuseste performanta de a fi provocat la duel, in aceeasi zi, de trei barbati - Athos, Portos si Aramis, care se dovedesc a fi muschetari ai regelui. Tanarul erou li se va alatura acestora in efortul de a-l sprijini pe rege in conflictul cu Cardinalul Richelieu.
De la ora 21.45, HBO difuzeaza filmul "Cursa secolului" in regia lui Gary Ross. Din distributie fac parte Tobey Maguire, Jeff Bridges, David McCullough, Chris Cooper, Valerie Mahaffey, Annie Corley si Michael O'Neill.
Aceasta este povestea unei curse de cai care a tinut tot poporul american cu sufletul la gura, dar, mai ales, povestea a trei barbati care au ratacit drumul in viata. Johnny Red Pollard (Tobey Maguire) un tanar al carui spirit fusese distrus. Charles Howard (Jeff Bridges, de patru ori nominalizat la Oscar), un milionar care a piedut totul, si Tom Smith (Chris Cooper, distins cu Oscar), un cowboy a carui lume era pe cale de disparitie. "Este o poveste despre trei calatorii. Acesti barbati au fost la pamant, fiecare din alt motiv. Sunt ca trei piese ale unui joc, au nevoie sa fie puse laolalta ca sa poata fi din nou un intreg", afirma regizorul- scenaristul- producatorul Ross. Filmul are la baza romanul semnat de Laura Hillenbrand. in numai cinci zile de la aparitie cartea intrase pe lista de bestsellere la numarul opt. Urmatoarea saptamana urcase pe locul doi, iar in a treia saptamana, Seabiscuit, An American Legend, se afla in topul listei, numarul unu detasat. Cronicile din ziare erau coplesitoare. A fost numita cea mai buna carte din ultimii 20 de ani. Seabiscuit a fost onorata cu titlul de BookSense Nonfiction Book of the Year si William Hill Sports Book of the year. Cartea a ramas pe the New York Times Best Seller List timp de 30 de saptamani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.