Ucigasul in serie poreclit "BTK" a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru a fi terorizat, timp de aproximativ 20 de ani, regiune Wichita din Kansas (Statele Unite, centru), torturand si ucigand zece persoane. Judecatorul american Greg Waller l-
Ucigasul in serie poreclit "BTK" a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru a fi terorizat, timp de aproximativ 20 de ani, regiune Wichita din Kansas (Statele Unite, centru), torturand si ucigand zece persoane. Judecatorul american Greg Waller l-a condamnat la zece pedepse de inchisoare pe viata, una pentru fiecare crima. "Nu puteti sa prezentati o cerere de eliberare conditionata inainte de 40 de ani", i-a spus el, pronuntand sentinta. In varsta de 60 de ani, ucigasul, Dennis Rader, printre altele activ in biserica sa locala, a pledat vinovat in timpul procesului sau la sfarsitul lunii iunie. Dennis Rader s-a poreclit el insusi "BTK", aluzie la metoda sa "Bind, Torture, Kill" ("leaga, tortureaza, omoara"), in scrisorile sale anonime revendicand crimele sale. Intre 1974 si 1991 el a torturat si ucis victimele sale pentru a-si potoli fantasmele sale sexuale. El nu a putut fi condamnat la moarte, crimele sale fiind comise inaintea restabilirii pedepsei capitale in statul Kansas, in 1994.
BTK a ucis prima data patru dintre cei sapte membri ai familiei Otero, intr-o dimineata de iarna. Urmatoarea sa victima a fost o tanara, Kathryn Bright, in varsta de doar 21 de ani. Asasinul a asteptat-o ore intregi in apartamentul pe care aceasta il impartea cu fratele sau, Kevin, care a reusit sa scape cu viata, desi BTK l-a impuscat de doua ori. Alte victime ale lui BTK au fost tanara mama Shirley Vian, de 26 de ani. Copiii acesteia au reusit sa fuga si sa scape de furia asasinului. Si Nancy Fox, de 25 de ani, a fost ucisa, de asemenea, in locuinta ei.
Lui BTK ii placea sa se joace cu anchetatorii. La doar noua luni de la primele crime, un barbat a contactat cotidianul local pentru a spune ca a gasit un bilet ciudat la biblioteca orasului, in care erau relatate crimele cu amanunte pe care nimeni nu le-ar fi putut cunoaste in afara de asasin. Apoi, o perioada, nu au mai existat astfel de "indicii", dupa care criminalul in serie a inceput din nou sa trimita scrisori ziarului local, scrisori care terorizau intreg orasul.
Din fericire, anul trecut, lucrurile s-au precipitat (chiar asasinul ii intreba pe anchetatori, prin intermediul scrisorilor, de ce nu sunt in stare sa-l prinda) si BTK a fost prins, spre usurarea locuitorilor care traiau o spaima continua. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.