Seful Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, a destituit, ieri, cinci ofiteri de la comanda unor sectoare din judetele Arad si Bihor, iar alti trei au primit avertizari. Acest val al destituirilor si sanctiunilor este urmare a unui control la un
Seful Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, a destituit, ieri, cinci ofiteri de la comanda unor sectoare din judetele Arad si Bihor, iar alti trei au primit avertizari. Acest val al destituirilor si sanctiunilor este urmare a unui control la unitatile in cauza, care a scos la iveala abateri grave. Ofiterii de la comanda sectoarelor de frontiera care au fost destituiti sunt comisarul sef Dumitru Lungu, sef al Sectorului Nadlac, comisar sef Eugen Musca, adjunct al aceluiasi sector, subcomisar Codrut Cristea, de la Sectorul Nadlac, comisar Ioan Motoc, sef al Sectorului Girisu de Cris si comisar Ioan Dulau, sef al Sectorului Salonta. Alti trei ofiteri - subcomisarul Dorel Popa, comisarul sef Ion Catescu si subcomisarul Calin Olariu - au primit atentionari, urmand ca dupa 90 de zile activitatea acestora sa fie reevaluata. Potrivit chestorului Nelu Pop, alti trei ofiteri, prinsi la Vama Nadlac cu bani nedeclarati asupra lor, au fost cercetati in regim de urgenta si au fost ca atare destituti din functii. De asemenea, alti doi ofiteri care si-au cercetat colegii au fost destituiti, pentru ca nu au respectat procedurile in timpul anchetei. Decizia de eliberare din functii a ofiterilor a fost luata in urma controalelor efectuate in cadrul inspectoratelor Politiei de Frontiera din judetele Bihor si Arad, unde au fost constatate grave abateri in activitatea sefilor de sectoare si a adjunctilor acestora. Chestorul Nelu Pop a precizat ca aceste destituiri si sanctiuni se datoreaza rezultatelor slabe in combaterea coruptiei la Vama.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.