In regatul Swaziland, monarhul absolut, Mswati al III-lea (foto), le pregateste supusilor o mare petrecere prin care sa le obtina iertarea pentru o masura luata acum patru ani. Regele a anuntat, spre usurarea intregului regat, incheierea perioade
In regatul Swaziland, monarhul absolut, Mswati al III-lea (foto), le pregateste supusilor o mare petrecere prin care sa le obtina iertarea pentru o masura luata acum patru ani.

Regele a anuntat, spre usurarea intregului regat, incheierea perioadei de cinci ani de abstinenta sexuala pe care le-o impusese minorelor din Swaziland. Interdictia, care ar fi redus, potrivit monarhului absolut, cazurile de infectare cu HIV, expira abia anul viitor.
VOCEA POPORULUI. Mswati, cunoscut pentru apetitul pentru mirese cat mai numeroase si cat mai tinere, nu a dat nici o explicatie pentru decizia de a scurta perioada de abstinenta. Corespondentul BBC relateaza insa ca masura era extrem de lipsita de popularitate in randul tinerilor, iar fetele nu se prea inghesuiau sa poarte cordoanele din lana prin care indicau ca sunt neprihanite si ca au de gand sa ramana astfel.
AMENDA. Criticile
s-au inmultit atunci cand insusi regele a incalcat legea, luandu-si o a unsprezecea sotie, in varsta de 17 ani. Nici macar vacuta cu care Mswati s-a amendat pentru abatere nu l-a ridicat in ochii supusilor. Acum, pentru a sarbatori renuntarea la perioada de abstinenta impusa, populatia din Swaziland se va aduna marti la o petrecere pe cinste, in cadrul careia tinerele isi vor arde cordoanele din lana prin care isi exprimau supunerea fata de vointa regelui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.